Sport

Rydberg glädjeämne i tempofattig 4-0-seger

Oskarshamn Artikeln publicerades
Jakob Rydberg var en av Oskarshamns AIK bästa spelare i 4-0-segern mot Nybro IF.
Foto:Daniel Svensson
Jakob Rydberg var en av Oskarshamns AIK bästa spelare i 4-0-segern mot Nybro IF.

Seger i en sömnig tillställning.

Och en del positiva svar.

– Både Savolainen och Rydberg tog chansen.

Oskarshamns AIK-Nybro 4-0 (3-0)

Oskarshamns AIK fortsätter att rada upp försäsongssegrar. Mot division 2-laget Nybro var det inget snack över huvud taget. Motståndet höll inte alls samma nivå och ett ganska tröttkört OAIK kunde utan att övertyga vinna med 4-0.

– Vi är ett stabilt lag, vi vet vad vi ska göra även att det är en hel del nya spelare. Sedan saknar jag energi och löpningar, där har vi varit bättre i tidigare matcher, säger OAIK-tränaren Janne Stahre.

– Men jag kan trots allt inte vara missnöjd när vi vinner med 4-0.

OAIK valde att rotera lite i elvan i och med det hårda träningsmatchandet på sistone. Jakob Rydberg och Carl Savolainen var två spelare som fick chansen från start.

– Jag tycker både Savolainen och Rydberg tog chansen. De gör det helt okej, men sedan drabbas de så klart lite av att vi har mindre rörelse. Båda två är på rätt väg, men haren bit kvar, säger Stahre.

Jakob Rydberg, som var delaktig mycket i spelet, var trots det inte särskilt nöjd med sin insats.

– Det blev mycket springa utan boll, jag hade svårt att hitta bollen i första halvlek. Det går lite långsamt för oss. Det är lite bättre och mer ytor i andra, men lite omständligt och långsamt. Jag hade önskat att vara lite mer delaktiv i spelet, säger Rydberg.

Han hoppas på allvar vara med och slåss om den defensiva balansrollen på mittfältet under säsongen.

– Jag har ju varit skadad en del innan så fysiken är kanske inte på topp, men jättekul att få spela 90 minuter nu. Det känns bättre och bättre ju mer jag spelar och tränar.

Sju raka försäsongssegrar, hur märks det i truppen?

– Det är positiv stämning, det märks och känns i truppen och vi tror verkligen på oss själva.

OAIK provade också nytt under lördagen. Gambianen Modo Lamin Sanyang spelade både som yttermittfältare och central mittältare under matchen.

– Jag tycker det finns något intressant där, men det är så synd att han är så jäkla otränad, det är inte bra alls. Han slår inte bort många passningar, men vi kräver lite mer i pressen, nu täcker han bara ytor så han behöver upp ett par snäpp.

Huruvida OAIK kommer gå vidare med Modo Lamin Sanyang kommer beslutas under de närmaste dagarna.