Sport

Sportchefen bekräftar: ”Rodman har lämnat IKO”

Oskarshamn Artikeln publicerades
David Rodman har lämnat IK Oskarshamn.
Foto:Christian Gustafsson
David Rodman har lämnat IK Oskarshamn.

David Rodman har lämnat IK Oskarshamn.

– Det stämmer, han har till och med lämnat landet, bekräftar sportchefen Roger Jönsson för Sporten.

OS-spelaren David Rodman har lämnat både IKO och Oskarshamn. Det bekräftar sportchefen Roger Jönsson för Sporten på onsdagskvällen.

– Det stämmer. Vi har gjort en överenskommelse att han lämnar, men det var han som tog första steget, säger Roger Jönsson och utvecklar.

– Han tycker inte att han har fått den istid han förtjänar och att han kört fast. Att han inte förtjänar den kritik han fått. Vi tycker väl att han har fått spela ganska mycket, men inte levererat så bra som vi hoppats. Potentialen finns, men han har sett trött och trög ut.

Slovenen hämtade sina grejer i Arena Oskarshamn under onsdagen och lämnade utan att skriva på sin release i kontraktet.

– Vi är överens rent kontraktsmässigt, men det blir en lite konstig situation. Det jag kan bekräfta är att han lämnat.

David Rodman – som gjort 22 poäng, näst flest i IKO – lämnade Sverige med flyg redan under onsdagskvällen och trolig destination är Österrike. Enligt Sportens uppgifter lär endera Graz eller Klagenfurt bli hans nya klubbadress.

Ekonomiskt blir Rodmans flykt en vinst för IKO, då klubben sparar in flera löneutbetalningar på en av sina bäst betalda spelare.

Kommer ni att ersätta honom?

– Det måste vi. Om det sedan blir med spets eller bredd eller i sidled får vi se. Det jag kan säga är att det nog inte kommer bli någon utländsk chansning, utan vi letar efter någon svensk spelare.

Tror du att fler spelare kommer att lämna?

– Nej, det tror jag inte och vi har inga planer på att göra oss av med några heller.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.