Sport

Ragnewall glädjeämne i genrep med få svar

Vimmerby (Sportens utsända) Artikeln publicerades
Wictor Ragnewall gjorde en bra match i IKO-kassen när IK Oskarshamn bortabesegrade Vimmerby med 2-1. 5 bilder
Foto:Daniel Svensson
Wictor Ragnewall gjorde en bra match i IKO-kassen när IK Oskarshamn bortabesegrade Vimmerby med 2-1.

Konkurrenten borta i minst en månad.

Då övertygade Wictor Ragnewall i kassen.

– Jag har en skön känsla, säger IKO-målvakten.

Vimmerby-IK Oskarshamn 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Det var i stort ett genrep utan några större svar. Division 1-laget Vimmerby gav tufft motstånd i en smågrinig match.

– Det var en nyttig match för oss på en liten rink. Vimmerby kör hårt och det är lite småfult. Skridskotempot är högt, men spelet är inte vårdat och speltempot är inte så bra, men jag tror det här var ett bra mentalt test för oss. Det var lite som att möta Karlskoga borta, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson.

Box play-spelet var stabilt, medan powerplayspelet lämnade mer att önska. Men om det i stort var ett genrep med få svar så fick i alla fall IKO ett viktigt kvitto. Wictor Ragnewall agerade lugnt och stabilt i kassen och visade att han är redo att leverera nu när konkurrenten Ludvig Engsund blir borta ett bra tag.

– Det blev en ganska bra genomkörare till slut. inledningsvis var det ganska lugnt, men de fick en del vassa chanser och även spela fem mot tre i två minuter. När det är målmässigt jämnt är det viktigt att kliva fram på de chanser de skapar, säger Ragnewall.

Han räddade flera frilägen och spred ett lugn i IKO-försvaret matchen igenom.

– Jag har haft en skön känsla hela försäsongen. Jag känner mig lugn inom mig själv och litar på mitt spel. Jag har byggt upp ett spel redan förra säsongen och skönt att kunna ta vid där i år och inte börja om helt och hållet. Sedan har vi en trygghet i det vi gör som lag, säger Ragnewall.

Hur påverkas du när Ludvig Engsund nu är borta?

– Det är bara väldigt tråkigt. Oavsett vilken position det gäller så är alla viktiga för laget. Konkurrenssituationen är viktig för oss målvakter och den har vi haft ända sedan vi drog i gång fysen i april. Hans skada är bara ett väldigt tråkigt besked.

Målet Ragnewall fick släppa bakom sig var ett osannolikt självmål.

– Tror inte någon vet hur den gick in. Det är Filiph Engsund som ska lägga in framför mål och så går den på en back, plexit och in i mål. Det är ett riktigt en på miljonen-mål, säger Jens Gustafsson.

För IKO handlar det nu om att komma i så bra form som möjligt inför premiären hemma mot Modo om en vecka.

– Det finns ingen anledning att ändra på något nu sista veckan. Det är bara att köra på som vi gjort sedan vi gick på is, jag känner mig trygg och lugn, säger Ragnewall.

Fakta

Så spelade IKO i genrepet:

Målvakter: Wictor Ragnewall (Alexander Nilsson)

Backpar: Tom Linder, Martin Fehérváry, Tom Hedberg, Kevin Marshall - Kalle Johansson, Markus Björk - Linus Morin

Kedjeformationer: Roope Ranta, Arsi Piispanen, Ludvig Elvenes - Manuel Ågren, Filiph Engsund, Marcus Sylvegård - Joakim Hagelin, Victor Löfstedt, Tim Myllyvainio - Jonas Engström, Robin Söderquist, Oscar Josefsson

Visa mer...