Sport

Publikfest väntar mot Hammarby: ”Inte under 9 000”

Kalmar Artikeln publicerades
Foto: Patric Söderström/TT

Publiksiffrorna har varit sådär för Kalmar FF under våren. Men på söndag kommer Guldfågeln Arena att bli välfylld igen.

– Det blir inte under 9 000 åskådare, det kan jag lova, säger marknadschefen i Kalmar FF, Anders Klevsand.

Efter fyra hemmamatcher snittar Kalmar FF på 5 308 åskådare med toppnoteringen 7 047 mot Malmö FF. Minst publik lockade Östersund, 4 134, i fjärde omgången.

På söndagen meddelade Kalmar FF att bortasupportrarnas ståplatsläktare var utsåld, vilket innebär 1 150 Hammarbysupportrar på norra kortsidan av Guldfågeln Arena.

– Det hände senast mot Djurgården i sista matchen förra året. Det kommer att bli en härlig stämning mot Hammarby. Vår egen supporterunion blir ju också större och större, säger Anders Klevsand.

För Kalmar FF innebär matcherna kring sommaren mycket publikmässigt. Inte minst när Stockholmslagen är på besök.

– I dagsläget är vi inte oroliga för publiksnittet. Vi spelar mot Djurgården dagen efter Victoriadagen i sommar, det kan inte bli bättre. Dessutom har vi IFK Göteborg hemma i sommar.

Förra säsongen hade Kalmar FF ett snitt på 6 236 åskådare.

Matchen mot Hammarby lockade då 6 514 åskådare.

Senast det kom över 9 000 åskådare till Guldfågeln Arena var mot IFK Göteborg förra sommaren då 9 330 hade löst entré.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.