Sport

Svensksuccé trots polsk seger i Målilla

Sport Artikeln publicerades
Bartosz Zmarzlik fick kliva överst på pallen i Målillas GP efter ett dramatiskt finalheat. Antonio Lindbäck kom tvåa och Fredrik Lindgren kom trea.
Foto:Daniel Svensson
Bartosz Zmarzlik fick kliva överst på pallen i Målillas GP efter ett dramatiskt finalheat. Antonio Lindbäck kom tvåa och Fredrik Lindgren kom trea.

Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren dominerade i Målilla.

Men högst upp på pallen fick Bartosz Zmarzlik kliva.

Det blev en häftig speedwaykväll på G&B Arena på lördagskvällen. Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren flög fram och var i det närmaste oslagbara i grundomgången. De körde båda in 14 av 15 möjliga poäng och fick publiken i Målilla att piska upp en härlig stämning i den småkyliga augustikvällen.

– Vilken kväll för svensk speedway. Hemmaplan och två svenskar med i toppen och vi vinner heat efter heat i grundomgången. Publiken får verkligen någonting att bli vilda över. Det var verkligen helt fantastiskt, säger Fredrik Lindgren.

I semifinalen fortsatte både Lindbäck och Lindgren att bestämma på banan. Lindbäck vann semifinal ett och Lindgren den andra. I finalen ställdes de sedan mot Dackarnas polack Maciej Janowski och Bartosz Zmarzlik. Efter ett tajt finaltheat där Lindbäck var i ledningen nästan hela tiden kunde Zmarzlik passera på målrakan och strö lite salt i de svenska festsåren.

– Jag är superglad även om alla givetvis vet att man vill vinna en final. Men som jag presterar genom hela tävlingen så känns det magiskt. Jag missade lite i finalen och låst på innerspåret, jag fick koncentrera mig på att hålla bronsplatsen, säger Fredrik Lindgren.

Lindbäck tvåa, Lindgren trea och den tredje svensken, wild card-föraren Linus Sundström hade det tufft och fick nöja sig med två poäng i grundomgången. Jason Doyle och Dackarnas Patryk Dudek hade båda en tung kväll, missade semifinal och fick med sig fem poäng. Maciej Janowski är ny VM-ledare med 88 poäng. Fredrik Lindgren är fyra, fyra poäng upp till Patryk Dudek på tredjeplatsen.

Fakta

Resultat i Målillas GP:

1. Bartosz Zmarzlik, 15 poäng

2. Antonio Lindbäck, 19

3. Fredrik Lindgren, 18

4. Maciej Janowski, 13

5. Tai Woffinden, 14

Visa mer...

Fakta

Ställningen i VM-serien efter sju tävlingar:

1. Maciej Janowski, 88 poäng

2. Jason Doyle, 83

3. Patryk Dudek, 80

4. Fredrik Lindgren, 76

5. Tai Woffinden, 71

6. Bartozs Zmarzlik, 70

9. Antonio Lindbäck, 55

Visa mer...