Sport

Persson: ”Paketet med höjdpunkter visar att Peter Crouch gjort mål”

Sport Artikeln publicerades
”Det är i dag det smäller på allvar” skriver krönikören Pontus Persson som har längtat efter Premier League-helger.HOTLeicesters köp av Kelechi Iheanacho från Man City. Hoppas den unge nigerianen får chansen på allvar nu. Superpotential.NOTNedre halvan i PL. Många lag som ser svaga ut i år igen. Klyftan upp till toppen kommer växa ytterligare.
Foto:Frank Augstein
”Det är i dag det smäller på allvar” skriver krönikören Pontus Persson som har längtat efter Premier League-helger.HOTLeicesters köp av Kelechi Iheanacho från Man City. Hoppas den unge nigerianen får chansen på allvar nu. Superpotential.NOTNedre halvan i PL. Många lag som ser svaga ut i år igen. Klyftan upp till toppen kommer växa ytterligare.

Bästa dagen på året? Julafton, midsommarafton eller nyårsafton? Nja, de får svårt att mäta sig med Premier Leagues premiärdag.

Ligan tjuvstartade visserligen i går, men det är i dag det smäller på allvar. Det är bara att bänka sig och njuta – eller lida för den delen…

Det är kanske inte coolt att gilla Premier League längre, om det någonsin har varit det. Oligarkerna, shejkerna och all möjlig form av kapitalism och kommersialism har tagit över ligan. Jag kan köpa alla argument om att den äkta fotbollen numera bara finns på andra nivåer, bortom miljardrullningen.

Men lik förbannat, hur mycket jag än vill spy på delar av det som sker med den engelska högstaligan, så älskar jag Premier League. Har man växt upp med 16-matcherna, plinget i rutan och Steven Gerrards underbara högerslägga så är det svårt att sluta vurma för ligan och det gäller förstås att skaffa sig ordentliga rutiner för hur man följer ligan.

Så här kan en komplett lördag med PL hemma i Sverige se ut för min del:

12.35. Anländer till tipsfika fem minuter efter avtalad tid. Noterar som vanligt att jag ändå är näst först i gruppen på fyra. Inser att det kan bli tajt att hinna få in kupongerna i tid till matchstart.

12.40. Köper ett wienerbröd och någon form av söt dryck. Tar sedan fem kuponger ur stället för att undvika risken att behöva resa mig igen ifall jag fyller i fel fyra gånger.

13.00. En halvtimme försenat har hela gruppen anlänt till bordet. Fortfarande inga tecken nedplitade, men vi är på gång att enas i att Championship-gänget Derby County är fina på hemmaplan. Utan att vi har sett en enda match med dem.

13.10. Kommer på att tidiga PL-matchen nu börjar redan 13.30 och inte 13.45 som man är van vid. Säger ilsket åt de övriga att vi har bråttom.

13.40. Kupongen färdigställs efter att jag lagt in mitt veto mot att sätta en spiketta mot Sheffield Wednesday eftersom Jordan Rhodes spelar där. ”Han gör mål varje match”, säger jag. Vilket visserligen var sant för ett par år sedan.

14.10. Någon orörlig mittback som inte har gjort mål på över tre år har just tofflat in 1-0 för Burnley mot mitt kära Liverpool. Detta efter att Niklas Holmgren två minuter tidigare påpekat just denna måltorka.

14.15. Halvtid i första matchen. Erik Niva berättar om någon obskyr koppling mellan Burnleys högerytter och en före detta spelare i Örebroklubben BK Forward. Själv är jag upptagen med att på Twitter kräva avgång från samtliga inblandade i Liverpools första halvlek.

15.02. En före detta Liverpoolspelare skjuter 2-0 för Burnley och avgör. SLÄKTEN ÄR VÄRST, skriker Niklas Holmgren genom rutan. Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet.

15.25. Twittrar något argt igen. Försöker att inte lyssna på studions analys av matchen.

16.00. Match två drar igång. Man United – West Brom.

16.04. Första plinget. Derby-Reading 0-1.

16.08. Pling igen. Derby-Reading 0-2. Ridå ner.

16.45. 0-0 i paus på Old Trafford. Bojan Djordjic säger att ”det här är inte det United som var tidigare”. Paketet med höjdpunkter visar att Peter Crouch gjort mål, skiner upp lite igen efter två timmars ilska.

17.25. En West Brom-spelare tar klumpigt med handen och Man United får straff. 1-0. Börjar klura på vilken pizza jag ska ha.

17.55. Räknar in 7 rätt på tipset trots fyra helgarderingar och fem halvgarderingar. Beställer en kebabvariant på pizza.

18.40 Kommer tillbaka med pizzan och öppnar en öl. Chelsea har redan tagit ledningen mot Swansea. Besvikelsen över Liverpools insats börjar lägga sig. Det är ändå bara åtta poäng upp till fjärdeplatsen. Hoppet lever – åtminstone till nästa helg.