Sport

Pavic lämnar OAIK med omedelbar verkan

Oskarshamn Artikeln publicerades
Mattias Pavic.
Foto:Lena Gunnarsson
Mattias Pavic.

Mattias Pavic lämnar Oskarshamns AIK för Öster med omedelbar verkan.

– Det är ett beslut från ledningen. Situationen blev inte bra, säger sportchefen Mats Karlsson.

Det var förra veckan som det blev offentligt att Mattias Pavic skrivit på för seriekonkurrenten Öster till nästa säsong, men skulle spela kvar i OAIK under hösten. Därefter petades Pavic i Svenska cupen och på fredagen kom beskedet att han går till Öster redan nu.

– Vi kände när det kom ut att han skrivit på för Öster att det här blev inte 100 procent lyckligt. Nu betalar Öster en summa till oss och så är han deras spelare direkt, säger Mats Karlsson som förhandlat med Öster de senaste dagarna.

Nu har parterna kommit överens och Mattias Pavic lämnar därmed OAIK för Öster redan nu. Han gjorde sin sista träning med OAIK på torsdag.

– Mattias är en jättebra kille, men det är svårt att bara bestämma att nu ska jag köra 100 procent för Oskarshamn, men samtidigt kanske befinna sig någon annanstans i huvudet. Det räcker att du går ner fem procent så märks det. Därför kände vi att det var bättre att komma överens med Öster redan nu.

Vems var beslutet?

Henrik Larsson (tränaren) har varit informerad hela tiden, vi har en dialog. Men det är ett beslut från mig och sportgruppen. Det finns inget missnöje eller så från lagkamrater.

Pavic har varit en av era bästa spelare, kommer ni ersätta honom?

– Jag letar ersättare, men det är bråttom. Fönstret stänger på torsdag. Vi blir av med Mattias lön och fick en slant från Öster, så det finns lite utrymme i budgeten.

Kan det bli ytterligare något nytt förutom en ytterback?

– Det är främst en ytterback jag letar efter, men när man håller på och ringer runt till kontakter så dyker det upp spännande namn. Vi får se.

Vad det gäller datum för matchen mot IFK Göteborg är inget klart. OAIK kommer ha möte med Blåvitt, som på torsdagen gick vidare i Europa League, nästa vecka för att försöka hitta ett datum. Direktivet från förbundet är att matchen ska vara spelad senast den 20 november.

– Förhoppningen är att inte behöva spela i november, säger klubbchefen Emil Dolk.

Noterbart är att OAIK spelar sin sista hemmamatch den 5 november. Den 13 november spelar Stjärnan Bandy sin seriepremiär hemma på Arena Oskarshamn.