Sport

Pär Ericsson lånas ut till Örebro

Kalmar Artikeln publicerades
Pär Ericsson lånas ut till Örebro med omedelbar verkan. Låneavtalet för Ericsson, som har ett och ett halvt år kvar på kontraktet med KFF, gäller året ut.
Foto:TT
Pär Ericsson lånas ut till Örebro med omedelbar verkan. Låneavtalet för Ericsson, som har ett och ett halvt år kvar på kontraktet med KFF, gäller året ut.

Han har inte klarat av konkurrensen med Marcus Antonsson. Nu lånas Pär Ericsson ut för resten av säsongen. Anfallaren är klar för Örebro SK.

Han använde den "vita lögnen" på den direkta frågan efter matchen i lördags kväll. Men Pär Ericsson fanns på plats i Örebro redan under söndagsförmiddagen och tränade med sitt nya lag.

Forwarden, som bara har fått göra tre matcher från start den här säsongen i KFF-tröjan, lånas ut året ut.

– Det blev klart nu på söndagsförmiddagen, allting med Örebro. Det handlar om ett lån året ut, men med en köpoption, säger Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam.

Hur ser den köpoptionen ut?

– Det finns ett antal olika parametrar i den, men ägandet ligger fortfarande hos Kalmar FF. Sedan får vi se vad som händer och om Örebro väljer att utnyttja den köpoptionen så måste de och Pär komma överens om det personliga kontraktet, antal år och så vidare.

Ni lånar ut både Hovda och Ericsson nu och har ögonen öppna för att ta in något nytt. Ser du ett problem där, att ni kan ha en än större trupp i januari om de kommer tillbaka?

– Så är det alltid, men vi känner att vi har fått tillbaka två spelare, i Stefan (Larsson) och Rasmus (Elm) som är med och konkurrerar om speltid fullt ut nu. Och grundinställningen nu är att vi har en bra befintlig trupp med en bra konkurrenssituation som kan göra det bra i höst.

Så det är inte alls säkert att ni tar in något nytt?

– Man ska aldrig säga aldrig och vi har till den 11 augusti på oss när fönstret stänger. Men tanken är att de spelare vi har ska få mer speltid och kunna marknadsföra sig. Samt att vi vill bereda plats för våra unga spelare som gör det bra och som ska lyftas upp, säger Thomas Andersson Borstam.