Sport

Överlägset Kalmar HC klart för Hockeyettan

Borås (Sportens utsände) Artikeln publicerades

Nio raka segrar i kvalserien.

Mer värdig är svårt att bli.

Kalmar HC spelar i Hockeyettan i höst.

Det krävdes spel även på annandag påsk för att alla om och men skulle vara helt meningslösa. Men nu, med en omgång kvar av kvalserien är Kalmar HC redan seriesegrare och klart för Hockeyettan 2018-2019.

– Det känns för jäkla bra, rättvist. Vi har visat att vi är bäst. Det var en väldig turnaround efter Bäcken-matcherna. Efter det fick vi ihop det och då har inget kunnat stoppa oss, säger Martin Åkesson.

På måndagen tog Kalmar HC klivet upp i hockeyettan. Här jublar KHC:s Martin Åkesson efter segernot Borås.
Foto: Henrik Eriksson
På måndagen tog Kalmar HC klivet upp i hockeyettan. Här jublar KHC:s Martin Åkesson efter segernot Borås.

Efter säsongen 2012-2013 fick han inte nytt kontrakt i Nybro Vikings. Det var ett tufft och allt annat än enhälligt beslut då, men backen hade plötsligt ingenstans att spela.

Kalmar HC, då i division 3, öppnade dörren till sitt hem. Nu har han skjutit upp klubben två steg i seriehierarkin.

– Det känns väldigt bra givetvis, men jag är bara tacksam för att jag har fått chansen att vara med om det här. Just nu känns allt bara bra, säger Åkesson.

Du fyller 29 om tre veckor, är du sugen på en ny resa i Hockeyettan?

– Jag har faktiskt inte tänkt så långt, nu tänker jag bara njuta av det här. Njuta en hel vecka och bara må så jäkla bra, säger Martin Åkesson.

”Det har varit en fantastisk grupp, en väldigt bra grupp att jobba med”, säger tränaren Reine Rydberg.
Foto: Henrik Eriksson
”Det har varit en fantastisk grupp, en väldigt bra grupp att jobba med”, säger tränaren Reine Rydberg.

Tränaren Reine Rydberg var troligen lika lycklig, men gav mer ett lättat intryck när spelarna jublade på isen efter slutsignalen.

– Det har varit en fantastisk grupp, en väldigt bra grupp att jobba med. Och alla som jobbar runt omkring laget är så värda det här, säger Reine Rydberg.

Hur fick du ihop det här laget?

– Jag började prata engelska överlag, så det mesta har varit på engelska. Sedan har stommen, som varit här sedan i augusti, tagit ett väldigt stort ansvar. Det har varit en tuff säsong, ett tag var vi bara 13 spelare och gick på fem backar i två månader. Men de som var här visade verkligen att de ville det här, säger Rydberg.

Hur ser du på framtiden?

– Jag har inte funderat över den, jag är så hårt engagerad i det här, sover dåligt och bryr mig så mycket. Först vill jag slutföra det här på ett bra sätt, jag vill ha nollan intakt och vinna sista matchen i den här kvalserien också. Sedan drar jag ner rullgardinen, vilar och känner efter vad jag vill, säger Reine Rydberg.

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.