Annons

OT tv-sänder alla OAIK:s matcher – totalt 108 matcher från söderettan

Oskarshamns AIK satsar mot superettan. Då storsatsar även OT och direktsänder samtliga OAIK:s matcher – hemma som borta. ”Det ger en helt ny dimension”, säger OAIK:s Filip Jägerbrink.
Oskarshamn • Publicerad 30 mars 2018 • Uppdaterad 23 april 2018
Filip Jägerbrink är nöjd med att OT sänder samtliga OAIK:s matcher kommande säsong. Dessutom sänder OT samtliga matcher med Kristianstad, Karlskrona och Mjällby. Totalt 108 matcher. Allt fritt för dig som prenumererar.
Filip Jägerbrink är nöjd med att OT sänder samtliga OAIK:s matcher kommande säsong. Dessutom sänder OT samtliga matcher med Kristianstad, Karlskrona och Mjällby. Totalt 108 matcher. Allt fritt för dig som prenumererar.Foto: Daniel Svensson

OT har tidigare sänt en del av Oskarshamns AIK:s matcher. Det har dock handlat om sporadiska sändningar.

– Nu har vi slutit ett tv-avtal med Ettanfotboll, som betyder att vi sänder samtliga matcher, både hemma och borta. Just att vi även sänder bortamatcherna känns extra bra, det ger en heltäckning, säger Barometern och Oskarshamns-Tidningens sportchef Lasse Hansson.

Annons

I avtalet ingår även samtliga matcher med Mjällby, Karlskrona och Kristianstad. Deras hemma- och bortamatcher kommer också att sändas, vilket gör OT.se till något av en tv-portal för division 1 södra.

Totalt handlar det om 108 direktsända matcher.

– Det ger naturligtvis ett mervärde att vi även kan erbjuda Mjällby, Karlskrona och Kristianstads samtliga matcher.

Satsningen på att sända samtliga OAIK-matcher är, inte minst ekonomiskt, en av Barometern och Oskarshamns-Tidningens största någonsin.

– Vi ser hur populärt det är med tv. Det känns kul att kunna bjuda våra läsare på ännu mer direktsänd sport. Tv-avdelningen håller som bäst på att sy ihop en tablå.

Nyligen blev det också klart att Barometern-OT sänder samtliga IFK Kalmars matcher i damallsvenskan.

– Just att våra trogna prenumeranter ser matcherna fritt är hela grejen. Har du OT så ser du alla matcher gratis. Vi tycker att det är ett sätt att ge mer innehåll till våra prenumeranter.

De flesta matcherna kommer att kommenteras med tidningens egna kommentatorer.

– Det är vi som har bäst koll på Oskarshamns AIK och division 1 södra och det är vi som ska kommentera de flesta sändningarna. Det ger något unikt över sändningarna, säger Lasse Hansson.

OAIK:s Filip Jägerbrink:

Annons

– Jag vet att Ettanfotboll vill stärka varumärket och växa som organisation och att ni sänder matcherna är en tydlig signal på att det görs. Det ger en kvalitetssäkring åt sändningarna och det känns häftigt att fler nu får chansen att följa oss, i synnerhet på bortaplan.

Även spelande klubbchefen Emil Dolk är positiv till tv-avtalet:

– Skitskoj! Den här typen av satsningar underlättar för alla som vill följa vår resa.

Tränaren Janne Stahre:

– Verkligen kanon. Oskarshamn som fotbollsstad börjar allt mer nämnas runt om i landet och det här är något som kommer att bidra ännu mer till det.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons