Sport

Ordkriget innan IKO-matchen: ”Smällde igen båsdörren bara decimeter från mitt huvud”

Malmö Artikeln publicerades

Det rådde fullt kaos före måndagens match mellan Pantern och IK Oskarshamn.

Kvällens match mellan Pantern och IK Oskarshamn kommer i andra hand – åtminstone för Malmölaget. Innan nedsläpp uppges nämligen Panterns tränare, Joby Messier, ha hotat en av föreningens funktionärer. Detta efter att det strulat med papper kring en av Panterns namngivna juniorer.

– Som ideellt anställd kan man inte ta hur mycket skit som helst. Vi har ett annat jobb vid sidan om detta här, det är mycket tråkigt att man ska bli behandlad på det här viset, säger Anna Johansson till Kvällsposten och fortsätter:

– Det hela slutade med att han smällde igen båsdörren bara decimeter från mitt huvud.

Johansson gick då till sin kollega Jacob Alsenfelt som konfronterade Panterns tränare med uppgifterna.

– Jag gick fram till honom och frågade vad problemet vad. Då sa han bara "jag vill aldrig se dig i det här omklädningsrummet igen". Nu har vi kontaktat både säkerhetschefen för hockeyallsvenskan och vår styrelse och sportchef, säger Alsenfelt till tidningen.

Messier själv tar uppgifterna med ro.

– Jag vill inte att andra människor ska springa igenom vårt omklädningsrum. Det handlar inte bara om dem. Vi behöver ha lite mer av ett stängt omklädningsrum, säger han till Kvällsposten.

– Men det är nog något de inte är vana vid här. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag inte har tid att oroa mig för människors känslor.

IK Oskarshamn vann matchen med 5–2 och toppar nu slutspelsserien.