Annons

Rödsle BK-fostrade Oliver Ekroth klar för spel i superettan

Oskarshamnssonen Oliver Ekroth har brutit sitt kontrakt med Kristianstad FC. Han är nu klar för spel i superettanlaget Degerfors IF.
Sporten • Publicerad 10 januari 2018
Oliver Ekroth är klar för spel i Degerfors IF i superettan.
Oliver Ekroth är klar för spel i Degerfors IF i superettan.Foto: Johnny Larsson

Oliver Ekroth, 25 år, har gjort klart med en ny klubb. Den Rödsle BK-fostrade och tidigare OAIK-spelaren ska spela för Degerfors IF i superettan.

– Jäkligt kul att hoppa upp en nivå och få spela i superettan efter att ha spelat division 1 några år. Jag var här i november och allt kändes bra. Jag gillade atmosfären, personerna runt föreningen och kände mig välkommen av alla spelare, säger han till Degerfors hemsida.

Annons

Senast kommer Ekroth från spel i Kristianstad FC i division 1 södra, samma serie som Oskarshamns AIK spelar i. Oskarshamnssonen kom från Västerås SK inför förra säsongen och blev snabbt en stöttepelare i KFC:s backlinje. Han blev sedan också utnämnd till lagkapten.

– En tråkig överraskning för oss, men kul för Oliver, säger KFC:s ordförande Lars Åkerman till Kristianstadsbladet.

Kontraktet är skrivet på två år.

Daniel SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons