Sport

Olhaver lämnar IKO – väljer Tingsryd: ”Framtiden för sig”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Gustav Olhaver på väg mot mål i ett av vinterns möten med Karlskoga.
Foto: Roger Carlsson
Gustav Olhaver på väg mot mål i ett av vinterns möten med Karlskoga.

Forwarden Gustav Olhaver lämnar IK Oskarshamn, men stannar i Småland och Hockeyallsvenskan. Ny klubbadress blir Tingsryds AIF.

Enligt Smålandsposten är Olhavar klar för spel med IKO:s seriekonkurrent kommande säsong efter att ha skrivit på ett tvåårskontrakt. Den 197 centimeter långe och 102 kilo tunge skåningen, som kom till IKO från spel med Rögle och Helsingborg inför förra säsongen, gjorde 13 poäng (6 mål + 7 assist) på 48 allsvenska matcher med IKO den gångna säsongen.

– Han är stor och lång, närmare två meter, och vi var halvintresserade av honom redan förra året. Då gjorde vi andra val och övergången rann ut i sanden, förklarar Tomas Bergstrand, sportchef för Tingsryds AIF, för Smålandsposten.

– Jag har sett honom som jätteduktig i defensiven. Gustav utnyttjar sin goda räckvidd. Han har framtiden för sig och har tagit steg under en seniorsäsong i Oskarshamn.

Olhaver draftades av NHL-klubben Colorado Avalanche i sjunde rundan 2015.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.