Annons

Olhaver lämnar IKO – väljer Tingsryd: ”Framtiden för sig”

Forwarden Gustav Olhaver lämnar IK Oskarshamn, men stannar i Småland och Hockeyallsvenskan. Ny klubbadress blir Tingsryds AIF.
Oskarshamn • Publicerad 16 april 2018
Gustav Olhaver på väg mot mål i ett av vinterns möten med Karlskoga.
Gustav Olhaver på väg mot mål i ett av vinterns möten med Karlskoga.Foto: Roger Carlsson

Enligt Smålandsposten är Olhavar klar för spel med IKO:s seriekonkurrent kommande säsong efter att ha skrivit på ett tvåårskontrakt. Den 197 centimeter långe och 102 kilo tunge skåningen, som kom till IKO från spel med Rögle och Helsingborg inför förra säsongen, gjorde 13 poäng (6 mål + 7 assist) på 48 allsvenska matcher med IKO den gångna säsongen.

– Han är stor och lång, närmare två meter, och vi var halvintresserade av honom redan förra året. Då gjorde vi andra val och övergången rann ut i sanden, förklarar Tomas Bergstrand, sportchef för Tingsryds AIF, för Smålandsposten.

Annons

– Jag har sett honom som jätteduktig i defensiven. Gustav utnyttjar sin goda räckvidd. Han har framtiden för sig och har tagit steg under en seniorsäsong i Oskarshamn.

Olhaver draftades av NHL-klubben Colorado Avalanche i sjunde rundan 2015.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons