Sport

Ölänning blir ny förbundskapten - målet är OS i Rio

Sport Artikeln publicerades
Ölänningen Christer Svensson blir ny förbundskapten för lerduvelandslaget.
Foto:Anders Johansson
Ölänningen Christer Svensson blir ny förbundskapten för lerduvelandslaget.

Christer Svensson från Sörby Tall på Öland. Där har ni det svenska lerduvelandslagets nye förbundskapten.

– Jag ser verkligen fram emot det, säger Svensson.

Christer Svensson påbörjar sin tjänst som förbundskapten på lördag och sedan väntar ett intensivt arbete med mycket resor. Målsättningen är enkel. Att få med så många skyttar som möjligt till OS i Rio 2016. Svensson blir alltså ytterst ansvarig för de olympiska disciplinerna skeet, trap och dubbeltrap. Bland skyttestjärnorna finns profilen Håkan Dahlby som vann OS-silver i London 2012 i dubbeltrap och Henrik Jansson som tog brons vid VM 2013 i skeet. Christer Svensson har tidigare varit grenledare för just skeet.

– Skytte har jag hållit på med i hela mitt vuxna liv. Jag har tävlat själv och också skjutit i landslaget för länge sedan. Jag känner allihop som är med så det ska bli roligt att komma ut igen, säger han.

Under säsongen kommer ett antal kvotplatser att delas ut i samband med vissa världscuptävlingar och mästerskap. Christer Svensson ska jobba med Sveriges fem elitskyttar.

– Målet för skyttarna är att ta sig till OS - det är vad vi satsar emot och vår prioritering, säger Christer Svensson.

– I en del tävlingar i år kommer kvotplatser till OS att delas ut och målet är att ta så många platser som möjligt. Sedan är det så att om en skytt tar en kvotplats så går den till landet och inte till den individuella skytten.

Som förbundskapten blir Svenssons viktigaste uppdrag att se till att skyttarna ges bästa möjliga förutsättningar för att kunna prestera vid tävlingar.

– Alla har chans att vinna vilken tävling som helst. De är världsskyttar allihop.