Annons

Ölandsryttare knep tredjeplats i Sverigeponnyn

Först knep han en semifinalplats, sedan en plats i finalen. När Sverigeponnyn avgjordes i Scandinavium blev det till slut en tredjeplats för Eric Larsson från Ölands ryttarförening.
Ridsport • Publicerad 24 februari 2018 • Uppdaterad 25 februari 2018
Eric Larsson med hästen Bjärbys Benjamin tog en fin tredjeplats i Sverigeponnyn.
Eric Larsson med hästen Bjärbys Benjamin tog en fin tredjeplats i Sverigeponnyn.Foto: Privat

Det var i samband med Göteborgs Horse Show på lördagen som finalen i Sverigeponnyn avgjordes.

Totalt gjorde tio ryttare upp om medaljerna i finalen och 13-årige Eric Larsson från Öland stod för en imponerande insats med sin häst Bjärbys Benjamin och lyckades knipa en tredjeplats.

Annons

Efteråt var han nöjd med både sin egen och hästens insats.

– Det kändes bra. Han var med mig hela tiden. Och hoppade fint, säger Eric Larsson.

Sverigeponnyn är öppen för ryttare från 12-18 år och i tävlingen bedöms ryttarens och ponnyns samspel av två domare.

– Vi red en bana på tio hinder. Sedan bedöms hur vi rider, vilket tempo vi har och hur vi sitter och sedan så är det den som får högst poäng som vinner, med lägst antal fel.

Eric Larsson har en stark relation till sin häst, som varit i familjens ägo i fyra år, då han hoppet in honom och utbildat honom. Planen är att tillsammans kvala till SM i sommar.

– Jag kommer att försöka att få honom ännu finare och tar med mig de fina lovorden jag fick från domarna i dag, säger han.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons