Sport

OBBK vill hålla sig kvar i ettan

Oskarshamn Artikeln publicerades
OBBK och Mattias Svensson har målsättningen klar. Nytt kontrakt utan att behöva kvala.
Foto:Johan Gyllensten
OBBK och Mattias Svensson har målsättningen klar. Nytt kontrakt utan att behöva kvala.

På söndag är det dags för OBBK:s återkomst i basketettan. Och det blir tuffast tänkbara motstånd direkt, Wetterbygden.

Wetterbygden med målsättning att spela i basketligan nästa säsong blir OBBK:s första uppgift när man nu efter flera säsonger är tillbaka i division 1.

– De har gjort en mängd nyförvärv som ska hjälpa dem upp. Tillsammans med Högbo är de seriefavoriter, säger OBBK:s tränare Mattias Svensson.

OBBK gjorde under fredagskvällen sin sista träning inför premiären.

– Vi la in en extra träning för att kolla på det rent taktiska. Ska vi ha en chans mot Wetterbygden måste vårt lagförsvar vara perfekt. Sen ville vi träna i A-hallen på Oscarsgymnasiet också då det är där vi ska spela, säger Mattias Svensson.

OBBK tog i sin för sejour i division 1 endast tre vinster på hela säsongen. Till denna gång vill man göra betydligt bättre ifrån sig än så.

– Vi ska klara oss kvar utan att behöva kvala, det är målet. Men det är tufft. Titta på Brahe som fick kvala förra året trots att de vann åtta av 25 matcher, säger Mattias Svensson.

OBBK har en stark förstafemma med bland andra Janeli Lilleallik och Linn Norberg. Men om laget ska klara sitt mål krävs det att fler kliver fram.

– Det är vår förstafemma som ska leverera men det är inget 100 meterslopp utan mer ett marathon och det krävs att våra bänkspelare kliver fram också.

– Vi har många unga spelare som även kommer att spela med B-laget och det tror jag kommer att lyfta dem, säger Mattias Svensson.

Fakta

Så spelar OBBK

Förstafemman: Janeli Lilleallik, Hanna Kvarnmyr, Linn Norberg, Nora Gorani, Amanda Sjögren.

Avbytare: Lisa Karlsson, Johanna Nilsson, Lotte Keuss, Nellie Erlingsson, Ellen Strömberg, Amina Tuzlo, Anna Ronngaard.

Visa mer...