Sport

OAIK testar nytt mot Nybro

Sport Artikeln publicerades
Jakob Rydberg gjorde ett övertygande inhopp mot Mjällby i lördags. I lördagens träningsmatch mot Nybro får han chansen från start.
Foto:Per Hammenvik
Jakob Rydberg gjorde ett övertygande inhopp mot Mjällby i lördags. I lördagens träningsmatch mot Nybro får han chansen från start.

Tre matcher på en vecka.

Då roterar Oskarshamns AIK en del i truppen mot Nybro.

– Jag vill se spelare ta chansen, säger Janne Stahre.

Oskarshamns AIK, som har vunnit alla sex försäsongsmatcherna så här långt, har matchat tätt på sistone. För en vecka sedan mötte de division 2-laget Linköping City FC, i onsdags seriekollegan Mjällby och på lördagen är det dags för division 2-laget Nybro. Då väljer OAIK att vila en del spelare och ger spelare som fått mindre speltid under försäsongen chansen.

– Jakob Rydberg och Carl Savolainen är exempelvis två spelare som ska bli spännande att se. Jag vill se dem visa framfötterna och visa att vi har en bredare trupp. Jag vill se spelare ta chansen och visa att de utvecklas åt rätt håll. Det ska bli jättespännande, säger OAIK-tränaren Janne Stahre.

Ytterbacken Eric Persson och yttermittfältaren Peiman Eliassi tvingades kliva av i mötet mot Mjällby i onsdags, men det ska inte vara någon större fara med någon av dem.

– Peiman var med och körde fyspass med Marcus Svensson på torsdagsträningen, det är mest en försiktighetsåtgärd att han inte är med. Eric hoppas jag kan vara tillbaka i spel om någon vecka, säger Janne Stahre.

OAIK har dessutom med en provspelare från start mot Nybro. Det är 23-årige gambiern Modou Lamin Sanyang som får chansen att visa upp sig.

– Vi kände att det var läge att titta på honom, vi har en ganska tunn trupp. Han är en mittfältare som kan användas både centralt och på en kant.

Fakta

Vi tv-sänder OAIK-Nybro

Sändningen drar i gång lördag kl. 12.55.

Matchen sänds på OT.se och Nyheterna.net

Sändningen är gratis för inloggade prenumeranter. Annars går det bra att köpa matchen för 59 kronor.

Johnny Larsson och Johan Woxö kommenterar matchen.

Visa mer...

Fakta

Så spelar OAIK mot Nybro:

Målvakt: Elias Stenhoff (Oliver Bergman)

Backlinjen: Emil Dolk, Oscar Cederling, Carl Savolainen, Samuel Haglund

Mittfältet: Modou Lamin Sanyang, Jacob Rydberg, Filip Jägerbrink, David Kingatua, Axel Lindahl

Anfallare: Christopher Christensson

Visa mer...