Nyförvärvet lämnar Vikings: ”Privata skäl”

Kalmar/Nybro Artikeln publicerades

Oliver Henriksson lämnar Nybro Vikings.

Orsaken: privata skäl.

– Arbetet med att hitta hans ersättare har börjat, säger Per Wallin.

Oliver Henriksson jublar efter sitt 1-0 mål mot Kalmar HC i en träningsmatch på försäsongen. Men nu är det slutspelat i Vikings för 21-åringen.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Oliver Henriksson jublar efter sitt 1-0 mål mot Kalmar HC i en träningsmatch på försäsongen. Men nu är det slutspelat i Vikings för 21-åringen.

Forwarden värvades från Tyringe inför säsongen och spelade i premiären mot Kalmar i lördags. Men nu är sejouren i Vikings redan över, 21-åringen lämnar med omedelbar verkan.

– Ja, så är det. Det är av privata skäl. För oss kom det väldigt plötsligt, men det är något som han brottats med över tid och nu tyckte han att det inte funkade längre. Han är noga med att poängtera att det inte har något med lagkamrater eller Sami (Lehtinen) att göra eller vårt mottagande av honom. Allt har funkat bra och vi har fått positiva signaler från hans jobb att han skött sig, säger sportgruppens chef Per Wallin.

Hur reagerar ni nu?

– Vi behöver ersätta honom och det arbetet är igång även om vi fortfarande är lite i startgroparna där.

När räknar ni med att Fabian Ilestedt är tillbaka och är ett lån under tiden aktuellt?

– Det är jättesvårt att säga var han befinner sig, tyvärr har han ju fått en litet bakslag i sin rehabilitering. Men nej, planen är inte att ta in något för honom. Nu ska vi hitta en ersättare till Oliver och även utan honom så har vi fortfarande forwards till fyra kedjor, säger Per Wallin.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.