Annons

Nye IKO-tränaren: ”Finns inga hard feelings mellan mig och Öhman”

Håkan Åhlund tränar IK Oskarshamn de kommande två åren. Han kommer från en turbulent tid i Pantern. ”Jag har lagt det där bakom mig”, säger han.
Oskarshamn • Publicerad 27 april 2018
Håkan Åhlund.
Håkan Åhlund.Foto: MIKAEL FRITZON / TT

Sporten når Håkan Åhlund, som är på semester på Bali, bara minuter efter att det blivit officiellt att han tillsammans med assisterande tränaren Fredrik Hallberg tar över IK Oskarshamn.

– Det känns inspirerande att få fortsätta den resa som Oskarshamn påbörjade förra säsongen. Det var ett helt annat Oskarshamn än det varit tidigare säsonger, säger Åhlund på en knackig telefonlina från sydostasien.

Annons

Vilken typ av ishockey skulle du säga att du står för?

– I dagens ishockey segrar farten om man behärskar den. Vi kommer spela en fartfylld ishockey. Oskarshamnarna kommer att känna igen sig från den hockeyn laget spelade i fjol, även om det spå klart finns skillnader.

Vad har du för bild av klubben IK Oskarshamn?

– För mig som kommer från Pantern så ska det bli inspirerande att komma till en klubb som har mycket publik och en stad där det finns ett stort intresse kring laget. Jag noterade intresset som var under våren och det var de förtjänta av med den fina hockey de spelade. Det blir annorlunda för mig, i Pantern fick man jobba mer i skymundan.

I vintras var det dock allt annat än ”skymundan” för Håkan Åhlund. Enligt tidningsuppgifter krävde spelartruppen i Pantern hans avgång, han petades som tränare, fick sedermera sparken och anklagades också för att ha sagt rasistiska tillmälen till en av sina egna spelare.

– Jag har lagt det där bakom mig och gjort ett avslut. Det finns inte mer att fundera på, jag kan inte påverka det och går nu vidare. Mer har jag inte att säga om det.

I IKO återförenas han även med Victor Öhman, samme Öhman som valde att bryta kontraktet med Håkan Åhlund-tränade Pantern hösten 2016 och flytta tillbaka till Västervik.

Det ryktades att ni inte kom överens – fanns eller finns det några hard feelings mellan dig och Victor?

– Nej, nej, nej. Jag vill inte hålla på och älta den historien heller, men som svar på frågan så valde Victor att gå. Han blev skadad första matchen, sedan blev han sjuk och hamnade lite efter. Det finns inga som helst hard feelings mellan oss. Nu är det nya insatser och Victor Öhman är ett väldigt vasst offensivt vapen för oss.

Håkan Åhlund tillträder sin anställning den 1 augusti.

Annons

– Då tillträder jag officiellt, men självklart kommer jag vara involverad även innan dess. Både via telefon och på plats i Oskarshamn.

Kontraktet är skrivet på två år.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons