Annons

Nye coachen om förlusterna: ”Räknar med att fler tar för sig”

Nybro IF har tappat kvalitet.
Men den nye tränaren är inte orolig.
– Jag räknar med att fler tar för sig, säger Tobias Heiding.
Kalmar/Växjö • Publicerad 19 januari 2018

Tobias Heiding har assisterat Tommy Berg på Victoriavallen under ett och ett halvt år och när Berg nu har dragit vidare till IFK Berga och Bergavik är det 25-årige Heiding som håller i taktiktavlan.

– Vi har börjat komma i gång så sakteliga och håller på att staka ut en väg framåt. Nu handlar det om att få spelarna taggade inför en ny säsong, få ihop en bra grupp och sammanhållning samt få till många bra fotbollsträningar, förstås, säger Tobias Heiding som studerar sports management vid Linnéuniversitetet i Växjö.

Annons

Det är bara att ta en koll i faktarutan så är det hyfsat enkelt och konstatera att Nybro har tappat en hel del kvalitet från fjolåret.

Hur tänker du runt det faktumet – att många bra spelare har försvunnit?

– Jag är inte speciellt orolig, faktiskt. Vi har fått tillbaka Gezim från Lindsdal, vi har spelare som satt på bänken och hoppade in och gjorde det bra i fjol. Jag räknar med att fler tar för sig, att fler tar steget och blir lite ledarfigurer i stället för att vara en back-up-spelare, säger Tobias Heiding och fortsätter:

– Jag har dessutom Filip Andersson som spelande assisterande, han ger ett lugn och division 3 innehåller dessutom inte lika mycket kvalitet som division 2.

Nybro har 16 spelare i truppen just nu.

Vad siktar ni på?

– Vi siktar på ett par signaturer till, vi har sagt att vi vill vara 18-20 stycken. Vi har också vårt division 6-lag med många unga killar, några har redan tränat med oss.

Du kliver in som huvudtränare för första gången, känslan?

– Jag känner mig rätt trygg i min ledarroll men det återstår att se hur det blir. Vi får summera efter säsongen, säger Tobias Heiding.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons