Annons

Nybroprodukten efter VM-guldet: ”Firat hela natten”

Första VM-turneringen. Mål i finalen. En straffrysare som gav guld.
– Jag svävar på moln, säger Sofia Joelsson.
Kalmar/Stockholm • Publicerad 10 december 2017
Sofia Joelssons Sverige vann VM för sjätte gången i rad.
Sofia Joelssons Sverige vann VM för sjätte gången i rad.Foto: Per Wiklund

Nybro IBK-produkten Sofia Joelsson, som också har spelat för FBC Kalmarsund, inledde målskyttet för Sverige i VM-finalen mot Finland – en final som sedan gick hela vägen till straffar.

Nu har det gått nästan ett dygn. 20-åringen har mellanlandat på Arlanda och är på väg hem till Umeå och Iksu.

Annons

– Vi har firat hela natten och man är ganska hes i dag. Men det är det värt, jag svävar på moln. Det är få förunnat att få göra mål i en VM-final, oavsett sport, det är en sjuk känsla, säger Joelsson som nu kan skriva världsmästare på sitt cv.

– Ja, vad ska man säga? Det var självklart nervöst när Finland kom tillbaka men jag visste att vi har bra straffskyttar och så hade vi ju världens bästa målvakt, säger Joelsson och syftar på Sara Hjorting.

Efter segern i klubblags-VM i oktober var det här andra tunga titeln för Sofia Joelsson den här säsongen. Nu går småländskan för en trippel.

– Vi satsar på SM-guldet, det finns inget annat.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons