Annons

Nybroforwardens karriär kan vara över: ”Klarar jag en smäll till?”

Sex hjärnskakningar på tre säsonger.
Fabian Axelssons karriär kan vara över.
– Man funderar på om det är värt det, säger 22-åringen.
Kalmar/Nybro • Publicerad 26 april 2018
Fabian Axelsson fick en smäll mot huvudet i playoff-mötet med Boden och säsongen tog slut där och då. Nu funderar 22-åringen över om det är tid att avsluta karriären.
Fabian Axelsson fick en smäll mot huvudet i playoff-mötet med Boden och säsongen tog slut där och då. Nu funderar 22-åringen över om det är tid att avsluta karriären.Foto: Henrik Eriksson

Nybroforwardens säsong tog slut i första perioden hemma mot Boden i playoff 1. Axelsson tvingades lämna isen efter att ha fått en smäll mot huvudet. Det var 22-åringens sjätte hjärnskakning de senaste tre åren.

– Jag har haft några innan också, men det var den sjätte under de tre säsongerna jag har spelat i Nybro, säger Fabian Axelsson.

Annons

Från sidan såg inte smällen mot Boden så farlig ut?

– Nej, jag har kollat på den efteråt och jag tycker inte att den tar så illa. Det är ju oroväckande. Jag var sängliggande i tre dagar efteråt och det gör ju att man funderar på om man ska fortsätta spela.

Det kanske är över?

– Ja, just nu känns det som 50/50 att jag ska spela vidare. Jag vet faktiskt inte ännu hur det blir.

Hur har du mått de senaste veckorna?

– Nu känns det bättre, men jag mådde ganska dåligt i början och hade ont i huvudet på kvällarna och så.

Har du varit hos läkare efter den senaste smällen?

– Ja, och jag har röntgat men det syns inte någonting. Samtidigt kan det finnas skador som inte syns, man ser tydligen bara om det är något jätteallvarligt. Men frågan är om jag får en smäll till, klarar jag av det?

Vad säger läkarna?

– Nej, han rådde mig att lägga av, men han säger det antagligen till viss del för att skydda sig själv också.

Annons

Så hur tänker du?

– Jag har bara kört lite lätt träning än så länge och tanken är att trappa upp den nu successivt för att se kroppen reagerar. Och lägger jag av så kanske det finns en chans att köra på igen senare om jag mår bättre. Vi får se, vissa dagar känner jag ett riktigt sug efter att spela och andra funderar jag över om det verkligen är värt det, säger Fabian Axelsson.

Fabian Axelsson kom till Vikings från IK Oskarshamn inför säsongen 2015-2016 och har gjort 104 matcher i Nybrotröjan
Fabian Axelsson kom till Vikings från IK Oskarshamn inför säsongen 2015-2016 och har gjort 104 matcher i NybrotröjanFoto: Henrik Eriksson
Henrik ErikssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons