Sport

Nybrobacken fortsätter leverera – framåt

Nybro Artikeln publicerades

Två mål och en assist mot Mörrum.

Ett nytt mål mot Visby/Roma.

Backen Erik Lindström levererar som en forward.

– Det blev en kasse i dag med, skönt.

Backen Erik Lindström gjorde ett nytt mål när Nybro Vikings besegrade Visby/Roma med 3–2 i en träningsmatch i Liljas Arena på söndagen.
Foto: David Winberg
Backen Erik Lindström gjorde ett nytt mål när Nybro Vikings besegrade Visby/Roma med 3–2 i en träningsmatch i Liljas Arena på söndagen.

Nybro Vikings ser ut att ha fått ett giftigt anfallsvapen så här i slutet av försäsongen. Erik Lindström bidrog med två mål och en assist mot Mörrum i lördags. Backen drog in en ny fullträff mot Visby/Roma på söndagen.

Lindströms mål betydde 2–1 i numerärt överläge i en träningsmatch som slutade 3–2 till Vikings inför 413 åskådare i Liljas Arena.

Du har levererat som en forward den här helgen?

– Haha... Det blev en kasse i dag med, skönt. Den här gången var det i powerplay men det var ändå efter ett flygande anfall.

Janne Kivilahti, 1–0-skytten i just powerplay, avancerade och hittade in till Martin Olsson som i sin tur såg Erik Lindström.

– Jag fyllde på, fick mycket tid i mitten, han till och med sikta lite grann. Jag vet som back att det är svårt att markera när någon kommer in så där, säger Lindström.

Visby/Roma kvitterade i början av tredje innan Alex Eks 3–2 blev matchavgörande.

– Det är ”bara” en träningsmatch men samtidigt skönt att vinna, kunna hålla ihop det på slutet. Det bygger ändå lite självförtroende, säger Erik Lindström.

Mör nu?

– Ja, lite, vi har haft en tuff träningsvecka inför de här två matcherna så det ska bli skönt med en vilodag i morgon.

Ishockey, träningsmatch

Nybro Vikings–Visby/Roma 3–2 (2–1, 0–0, 1–1)

Målen, Vikings: Janne Kivilahti, Erik Lindström, Alex Ek.