Annons

Ny tung IKO-seger – toppar tabellen

Ny blytung seger i slutspelsserien.
Nu sitter IK Oskarshamn i en drömsits inför de tre sista matcherna.
– Vi spelar med ett stort tålamod och släpper inte till något, säger Jens Gustafsson.
Malmö • Publicerad 12 mars 2018
IK Oskarshamn toppar slutspelsserien – nu väntar Björklöven på onsdag.
IK Oskarshamn toppar slutspelsserien – nu väntar Björklöven på onsdag.Foto: Anders Wiklund/TT

IK Oskarshamn har satt sig i en riktig drömsits. Lördagens 4–1-seger mot Södertälje följdes upp av 5–2 borta mot IK Pantern. Detta efter att IKO grundlagt segern i den andra perioden genom tre raka mål, för att sedan vinna slutakten med 2–1.

– Vi spelar riktigt bra i både den andra och tredje perioden. Det är till slut en gedigen laginsats och det är ingen som faller ur ramen. Jag tycker att vi har bra kontroll på det, säger IK Oskarshamns assisterande tränare Jens Gustafsson.

Annons

Samtidigt förlorade AIK borta mot Södertälje och Björklöven slog Almtuna, något som betyder att såväl IKO som Björklöven gick om i tabellen.

Det betyder att IKO möter Björklöven i Umeå på onsdag kväll, i en match som kan betraktas som en seriefinal.

– Vi sitter i en bra sits, och det vill vi göra också. Vi spelar med ett stort tålamod och släpper inte till något alls. Men det är samma mantra som jag sagt hela tiden: det här var match två av fem. Nu stänger vi butiken för den här matchen och blickar mot Björklöven, säger Gustafsson.

Är du förvånad över att ni sitter i förarsätet?

– Nej, absolut inte. Jag tror på mitt lag. Vi har en hög kapacitet i laget. Vi har fortsatt spelat bra under 2018 och på det stora hela har vi gjort tio-tolv matcher som inte varit så bra.

I segermatchen var Lucas Elvenes tillbaka i IKO-laget. Han matchades ihop med Manuel Ågren och Arsi Piispanen – och lovordades av Gustafsson efter matchen.

– Han stod för en mycket bra insats, det är en skicklig spelare. Han har kapacitet för SHL och kommer bara bli bättre och bättre för varje match som går.

Björklöven väntar. Vad blir viktigt?

– Det är ett lag som spelar fysiskt. Vi måste fortsätta ha ett stort tålamod och vara starka framför egen kasse.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons