Ny seger för KHC - nu väntar Mörrum

Ishockey Artikeln publicerades
Foto:Anders Johansson

Gästerna inledde starkt och gick upp till 2–0. Men när matchen var slut hade Kalmar HC vänt, och säkrat en ny storseger. Nu väntar play off om en plats i division 1.

Kalmar HC-Jonstorp 10-2

(2–2, 3–0, 5–0)

Kalmar HCs sista match mot Jonstorp var betydelselös för serien, men en bra värdemätare för KHC inför det stundande kvalet till division 1. Efter nio minuter hade gästerna gjort två mål.

– Det var två lite billiga mål, markeringsmissar och returer som gjorde att de ledde. Det speglade inte riktigt hur det såg ut, säger KHCs tränare Reine Rydberg.

Drygt två minuter efter Jonstorps andra mål hade Kalmar kvitterat, och resten av matchen blev en lång målfest för KHC.

    – Det var bra gjort av laget att motivera sig och ta det som en bra förberedelse inför play off. Kul att alla kedjor gjorde mål, säger Rydberg.

    Senare på söndagen blev det även klart att play off-motståndet blir Mörrums GoIS IK. Mörrum föll borta mot Trollhättan, men Ulricehamns förlust hemma mot Bäcken innebär att laget slutade på Alltvåans andraplats.

    – Det blir spännande. Jag var inte med i höstas så jag vet inte så mycket om dem, men kommer man tvåa i alltvåan är man ju bra. Killarna i laget har säkert mer info och vi ska prata igenom i morgon. Sen gäller det att vi koncentrerar oss på vårt spel, vi får inte lägga för mycket fokus på motståndet.

    Den första matchen i bäst av tre-serien spelas på onsdag i Mörrum. KHCs hemmamatch spelas på lördag och en eventuell tredje, avgörande, match spelas dagen därpå i Mörrum.