Annons

Berntzon irriterad efter första bortasegern

De inledde svajigt.
Sedan kom lyftet.
– Banan var lite svårkörd, säger Dackarnas Oliver Berntzon.
Avesta • Publicerad 19 juni 2018 • Uppdaterad 20 juni 2018
Maciej Janowski fortsätter att köra in poäng till sitt Dackarna. Mot Masarna blev det totalt 14 poäng i 49–41-segern.
Maciej Janowski fortsätter att köra in poäng till sitt Dackarna. Mot Masarna blev det totalt 14 poäng i 49–41-segern.Foto: Daniel Svensson

Det började trögt för Dackarna på Brovallen uppe i Avesta på tisdagskvällen. Hemmalaget Masarna hängde på bra och efter åtta heat var det helt jämnt, 24–24. Därefter ryckte Dackarna efter att Greg Hancock och dansken Hans Andersen kört in fyra poäng till sitt lag. Heatet därpå var det Maciej Janowskis tur. Polacken har visat en fantastisk form, den här junikvällen var inget undantag. Janowski tappade blott en enda poäng och körde totalt hem 14 poäng till sitt Dackarna.

– Han är stark och är vår kapten. Jag har slutat bli förvånad över att han kör hem tvåsiffrigt varje match nu. Det är en av världens bästa speedwayförare, säger Dackarnas Oliver Berntzon.

Annons

Just Berntzon hamnade i hetluften i det elfte heatet efter att ha kraschat och brakat in i luftsargen. Det ledde till att han uteslöts, något som irriterade honom.

– Äh, jag hade en liten batalj med Linus Sundström och vi hade passerat varandra tidigare. Han försökte köra om mig igen och jag ville blockera vägen lite, då fick han lite res på cykeln och körde in i sidan på mig.

Du såg irriterad ut?

– Ja, blir man nerkörd i 120 kilometer i timmen så... Jag tror det var en chock för hela arenan att jag blev utesluten. Linus bad till och med om ursäkt efteråt. Men det är sånt som händer, däremot hade jag inte räknat med att bli utesluten.

Inga skador i samband med kraschen?

– Nja. Jag slog i armbågarna lite och fick lite skrapsår. Men jag har några dagars vila framför mig nu.

Segern var Dackarnas första på bortaplan för säsongen. De två tidigare bortamötena har de haft en del otur, menar Berntzon.

– Nu känns det riktigt gött! Vi har haft lite missflyt och fått beslut emot oss. Jag tycker att vi hade lite stolpe ut i dag också, men skönt att vi vann till slut.

Vad säger du om matchen som helhet?

– Det är en bra match. Banan var lite svårkörd och det var en extra sladdpaus efter två heat. Jag tycker att vi gjorde en bra insats sammanfattningsvis.

Annons

Nu väntar uppehåll för Dackarna som ligger tvåa i speedwayens elitserie efter sex omgångar.

– Jag kan inte säga att det är speciellt skönt. Man vilar hela vintern, jag hade gärna kört mer, säger Oliver Berntzon.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons