Sport

Nu är chansen här Öhman

Kalmar Artikeln publicerades
Ludvig Öhman har inte startat någon match i år men mycket tyder på att han får chansen mot IFK Norrköping.
Foto:Mats Holmertz
Ludvig Öhman har inte startat någon match i år men mycket tyder på att han får chansen mot IFK Norrköping.

Han har väntat länge på chansen.

Nu ser den äntligen ut att komma.

– Jag vet att jag är kapabel att spela högerback.

Ludvig Öhman har haft förtvivlat svårt att slå sig in startelvan sedan han kom tillbaka från sin svåra skada för nästan exakt ett år sedan. När Emin Nouri ådrog sig en bristning mot Malmö FF fick Öhman ersätta på högerbacken och mycket talar nu för att han får årsdebutera från start mot IFK Norrköping.

– Sebastian Ramhorn har fått spela där förut när någon har saknats så vi får se hur det blir. Men det står väl mellan mig och "Sebbe". Om jag får chansen är det bara att ge järnet. Jag får försöka att bidra med det jag är duktig på och hänga som en ryggsäck på (Emir) Kujovic, säger Öhman.

Totalt har det blivit fyra inhopp och 67 minuter i allsvenskan för 23-åringen i år. Ofta har han fått chansen när Kalmar FF legat under, jagat mål och tränaren Peter Swärdh valt att placera honom i anfallet.

– Jag måste se det som positivt att Peter ser att jag kan spela i flera olika positioner. Självklart kämpar jag för en startplats men just nu är situationen som den är och då får jag försöka bidra med det som Swärdh vill. Det enda jag kan göra är att försöka prestera på träning.

Precis som övriga mittbacksalternativ sitter Ludvig Öhman på ett utgående kontrakt och sportchefen Thomas Andersson Borstam sa nyligen att inga samtal om förlängning är påbörjade. Huvudpersonen själv menar att bollen ligger hos KFF.

– Jag kan inte springa runt och tänka på det för då skulle jag inte må bra. I stället gäller det att ge allt på varje träning. Jag har varit i den här situationen förut så det är bara att ha is i magen.