Sport

Nilssons svar: "Blir bättre av kritiken"

Oskarshamn Artikeln publicerades
Med 23 sekunder kvar av förlängningen tryckte Kim Nilsson in sitt femte mål och såg till att Kalmarsund tog hand om extrapoäng och klättrade upp på kvalplats mot Superligan.
Foto:Roger Carlsson
Med 23 sekunder kvar av förlängningen tryckte Kim Nilsson in sitt femte mål och såg till att Kalmarsund tog hand om extrapoäng och klättrade upp på kvalplats mot Superligan.

Ur form i höstas.

Kritiserad inför derbyt.

– Jag blir bara bättre av det, säger Kim Nilsson.

Craftstaden–Kalmarsund 6–7 e.sd (2–2, 3–2, 1–2, 0–1)

Kim Nilsson gjorde säsongens bästa match i lördags mot Karlstad. Det skulle visa bara vara en försmak. I derbyt hade 29-åringen den där glödande, fokuserade blicken som betyder att allt som är viktigt just nu är seger. Craftstaden tog ledningen med 3–2, 4–3‚ 5–4 och 6–5. Tre gånger kvitterade Kim Nilsson, en gång radarpartnern Marcus Johansson.

Totalt satte Nilsson fyra mål under ordinarie matchtid. Med 25 sekunder kvar av förlängningen vann Craftstaden bollen, ställde om men Nilsson jobbade tillbaka och återerövrade bollen.

– Jag hämtade bollen och gick "all in". Det var en jätteskön känsla när den gick i mål men det gjorde ont när jag hoppade in i väggen efter. Men det får det vara värt en sådan här dag, säger femmålsskytten och skrattar.

Forwarden har precis som hela Kalmarsund haft en kämpig höst. Till och från har det kommit åsikter om att Kim Nilsson inte längre platsar i landslaget. Kritik som han har vänt till något positivt.

– Jag har hittat formen. All jäkla kritik som jag har fått att jag inte ska vara med i landslaget, det är bara skönt. Fortsätt med det snacket. Det är perfekt för jag kommer bara att bli bättre av det och jag ska bevisa att jag kan ännu mer, säger Nilsson.

Kalmarsunds tränare Adam Kallenberg matchade förstafemman hårt under de avslutande 25 minuterna.

– Kim har växlat upp de sista matcherna och då ska han ha ansvar. Det var någon som på sociala medier, inför matchen, hade undrat hur han kunde spela i landslaget. Det här är kanske är svar nog, säger Kallenberg.

Förstafemman gör alla sju målen - på gott och ont?

– Så är det. Det är jättekul att de går bra men någonstans måste även andra- och tredjefemman börja leverera. Det är precis det vi jobbar med nu.

Nyförvärvet Johannes Jokinen kom aldrig in i matchen på allvar och bänkades bitvis.

– Han sa själv att det var rätt att jag bänkade honom. Det gick lite för fort fram och tillbaka. Det var nog ändå skönt för honom att spela. Det kommer att bli bra i slutändan. Det är jag säker på.