Sport

Nattsvart för Hultsfred: ”En liten bit efter”

Nybro Artikeln publicerades
Hultsfreds FK föll med 3–0 i seriefinalen mot Pukeberg. Nu blir det svårt att nå förstaplatsen i division 4.
Foto: Jesper Hallberg
Hultsfreds FK föll med 3–0 i seriefinalen mot Pukeberg. Nu blir det svårt att nå förstaplatsen i division 4.

Tre poäng var ett måste för att knappa in.

Då föll Hultsfred platt i seriefinalen.

– Vi får försöka gå för andraplatsen, säger tränaren Jerker Einarsson.

Hultsfreds FK var i behov av tre poäng för att hänga på serieledande Pukeberg. Och efter två raka förluster var det ett revanschsuget HFK inför matchen. Men efter 90 minuter och 3–0 till hemmalaget från Nybro, var det allt annat än muntra miner.

– Vi hade en plan att sätta lite högre press på Pukeberg, vi har spelat det spelet tidigare och vände matchen hemma på det sättet. Men när de väl lyckades lösa det, kom de i mycket löpningar bakom oss, säger Hultsfreds tränare Jerker Einarsson direkt efter slutsignalen och fortsätter:

– Pukeberg gjorde det jäkligt bra. Det går inte att säga så mycket egentligen.

Skyttekungen Albert Johansson lämnade planen mållös.
Foto: Jesper Hallberg
Skyttekungen Albert Johansson lämnade planen mållös.

Vad känner man just nu?

– Jag är mest besviken. Vi hade målat upp en bild av att vi skulle åka härifrån med tre poäng. Vi visste att de var bra och vi hade gjort två ”pissmatcher” innan. Vårt spel var alldeles för sterilt.

Pukebergs BK–Hultsfreds FK 3–0 (2–0)

 

Det var Hultsfreds tredje raka förlust efter uppehållet. Efter förlusterna mot Färjestaden och bottenlaget Kalmar AIK, hade Einarsson hoppats på mer.

– Det är två absurda förluster. Det finns inte och vi ska inte förlora mot de lagen, säger Einarsson.

Förlusten betyder att Hultsfred inte längre har det i egna händer. Skulle Hossmo vinna lördagens möte mot Blomstermåla är de förbi i tabellen.

Jerker Einarsson var bekymrad efter förlusten mot Pukeberg.
Foto: Jesper Hallberg
Jerker Einarsson var bekymrad efter förlusten mot Pukeberg.

– Vi ska möta Hossmo på bortaplan. Nu har vi fem matcher kvar och får försöka gå för andraplatsen. Hade det varit en poäng upp till Pukeberg hade vi tajtat till det och fått lite nerver. Det är surt. Ska vi vinna mot sådana lag måste vi sätta chanserna, de har halva foten i division 3. Jag tycker kanske att vi hör hemma i en division högre, men tittar man på det här så är vi en liten bit efter, säger Einarsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.