Annons

Nattsvart för Hultsfred: ”En liten bit efter”

Tre poäng var ett måste för att knappa in.
Då föll Hultsfred platt i seriefinalen.
– Vi får försöka gå för andraplatsen, säger tränaren Jerker Einarsson.
Nybro • Publicerad 31 augusti 2018
Hultsfreds FK föll med 3–0 i seriefinalen mot Pukeberg. Nu blir det svårt att nå förstaplatsen i division 4.
Hultsfreds FK föll med 3–0 i seriefinalen mot Pukeberg. Nu blir det svårt att nå förstaplatsen i division 4.Foto: Jesper Hallberg

Hultsfreds FK var i behov av tre poäng för att hänga på serieledande Pukeberg. Och efter två raka förluster var det ett revanschsuget HFK inför matchen. Men efter 90 minuter och 3–0 till hemmalaget från Nybro, var det allt annat än muntra miner.

– Vi hade en plan att sätta lite högre press på Pukeberg, vi har spelat det spelet tidigare och vände matchen hemma på det sättet. Men när de väl lyckades lösa det, kom de i mycket löpningar bakom oss, säger Hultsfreds tränare Jerker Einarsson direkt efter slutsignalen och fortsätter:

Annons

– Pukeberg gjorde det jäkligt bra. Det går inte att säga så mycket egentligen.

Skyttekungen Albert Johansson lämnade planen mållös.
Skyttekungen Albert Johansson lämnade planen mållös.Foto: Jesper Hallberg

Vad känner man just nu?

– Jag är mest besviken. Vi hade målat upp en bild av att vi skulle åka härifrån med tre poäng. Vi visste att de var bra och vi hade gjort två ”pissmatcher” innan. Vårt spel var alldeles för sterilt.

Det var Hultsfreds tredje raka förlust efter uppehållet. Efter förlusterna mot Färjestaden och bottenlaget Kalmar AIK, hade Einarsson hoppats på mer.

– Det är två absurda förluster. Det finns inte och vi ska inte förlora mot de lagen, säger Einarsson.

Förlusten betyder att Hultsfred inte längre har det i egna händer. Skulle Hossmo vinna lördagens möte mot Blomstermåla är de förbi i tabellen.

Jerker Einarsson var bekymrad efter förlusten mot Pukeberg.
Jerker Einarsson var bekymrad efter förlusten mot Pukeberg.Foto: Jesper Hallberg

– Vi ska möta Hossmo på bortaplan. Nu har vi fem matcher kvar och får försöka gå för andraplatsen. Hade det varit en poäng upp till Pukeberg hade vi tajtat till det och fått lite nerver. Det är surt. Ska vi vinna mot sådana lag måste vi sätta chanserna, de har halva foten i division 3. Jag tycker kanske att vi hör hemma i en division högre, men tittar man på det här så är vi en liten bit efter, säger Einarsson.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons