Annons

Bergkvist klar – vet vad som krävs i allsvenskan

För ett år sedan flyttade Elin Bergkvist 125 mil söderut från Piteå till Kalmar.
Nu är det klart att mittbacken följer med upp i allsvenskan.
Kalmar • Publicerad 17 november 2017
Elin Bergkvist har allsvensk rutin och fortsätter nu i högsta serien med IFK Kalmar.
Elin Bergkvist har allsvensk rutin och fortsätter nu i högsta serien med IFK Kalmar.Foto: Johanna Eriksson

Efter sex säsonger i Piteå IF och 51 allsvenska matcher i bagaget sökte Elin Bergkvist en ny utmaning när speltiden i norr sinade.

Det blev IFK Kalmar och stor succé för Bergkvist i sitt nya lag. Nu är hon åter allsvensk spelare och har en nyckelroll som mittback med Elsa Karlsson.

Annons

– Vi har pratat ett tag. Nu har allt fallit på plats och det är en spännande resa med IFK Kalmar som jag absolut vill vara med på, säger Elin Bergkvist, som vet vad som krävs för att spela på den högsta nivån i Sverige.

– Först och främst så är det hårt arbete. Det är nästa nivå och mycket mer tajta matcher. När jag spelade med Piteå så hade vi stort fokus på försvarsspelet. Här i Kalmar vill vi vara mer spelförande. Det gäller att hitta sin grej och tro stenhårt på den.

IFK Kalmar som säkrade en plats i allsvenskan 2018 i sista omgången i söndags har inte firat färdigt. På lördag blir det en avslutning med hela laget.

– Jag har mest bara varit lycklig efter att det stod klart att vi gick upp. Det är först nu man börjar förstå det, säger Elin Bergkvist.

IFK-tränaren Jonas Walfridsson:

– Elin är professionell, otroligt lugn och gör spelare runt omkring sig bättre. Hon har ledaregenskaper och den erfarenhet som vi söker och behöver.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons