Annons

Namninsamling ger extrastämma i Kalmar FF

Direkt efter att Kalmar FF:s meddelat att tränaren och förre spelaren Henrik Rydström inte fick förlängt kontrakt startade supportrarna en namninsamling för att få till en extrastämma i klubben.
Nu har man fått det sedan cirka 140 personer skrivit på.
Publicerad 20 november 2018
Johan Assarsson, Kalmar FF:s ordförande.
Johan Assarsson, Kalmar FF:s ordförande.Foto: Mats Holmertz

– Jag utgår från att de vill ha en ny styrelse, så då får de ju lägga ett nytt förslag, säger ordföranden Johan Assarsson till SVT.

– Vi är en förening med högt i tak och med engagerade medlemmar, och medlemmarna är de som ytterst bestämmer.

Annons

Han säger att beslutet att inte förlänga avtalet med Henrik Rydström togs av en enig styrelse och att det beslutet fortfarande ligger fast även om det inte var populärt bland medlemmarna.

Styrelsen ska nu kontrollera att namnunderskrifterna verkligen har gjorts av riktiga medlemmar, och sedan fatta beslut om när den extra föreningsstämman ska äga rum. Enligt stadgarna måste stämman hållas inom 30 dagar efter att begäran togs emot.

LÄS MER OM TURBULENSEN I KFF:

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons