Sport

Modo spökar vidare för IK Oskarshamn

Oskarshamn Artikeln publicerades
Modos Victor Öhman, med ett förflutet i IKO, jublar efter kvitteringen till 1-1 i powerplay. Modo vann den tredje perioden med 3-0 och matchen med 3-1.
Foto:Johnny Larsson
Modos Victor Öhman, med ett förflutet i IKO, jublar efter kvitteringen till 1-1 i powerplay. Modo vann den tredje perioden med 3-0 och matchen med 3-1.

IK Oskarshamn hade Modo nere för räkning.

Men Örnsköldsviksgänget fortsätter spöka för IKO.

– En tung och onödig förlust, säger Victor Löfstedt.

Inför Modo-mötet var halva hockeyallsvenskan spelad. IKO hade tagit poäng mot alla lag - utom just Modo. Inför matchen pratade IKO om tändvätska och att de skulle ta den där revanschen på Modo.

– Jag vet inte om de är ett spöke, det har varit jämna matcher alla tre. Men det är ett bra lag och de släpper inte till så mycket. Vi kanske inte är tillräckligt heta heller, säger Victor Löfstedt.

När 60 minuter hockey var spelade så stod Modo där med alla tre poängen igen. Det såg annars lovande ut för IKO. Victor Löfstedt, som var en av isens främsta aktörer, gav hemmalaget ledningen inför 2 335 åskådare i Be-Ge Hockey Center.

– "Nicke" (Niklas Johansson) vinner pucken, spelar den till mig och vi kommer i ett två mot ett-läge. Backen slänger sig ner och den tar på honom och in.

"Avslutet" såg mer ut som en passning än ett skott.

– Det var väl ett pass egentligen, haha.

Det var det enda målet som kom i de två första perioderna. I en härlig hockeymatch med hög intensitet, mycket känslor och två lag som bjöd upp till lördagsdans skulle alltid vändas i tredje perioden.

Efter 5.04 kvitterade Marcus Oskarsson. Efter 12.56 tog gästerna sedan ledningen genom Victor Ekarv och IKO satsade allt framåt. Chanser fanns det gott om och bland annat powerplay-sköt Marcus Björk fyra skott inom en halv minut och Manuel Ågren brände ett öppet läge efter ett fint sidledspass.

När IKO sedan plockade målvakten tappade Victor Löfstedt pucken i mittzonen och Patrik Karlkvist avgjorde med 3-1.

– Det är en tung och onödig förlust. Jag tycker vi har bra koll tills de gör 2-1 och vi har många lägen för 2-2. De kanske vinner lite på våra misstag och lite oskärpa.

Är det extra irriterande att ni torskar mot Modo igen?

– Just nu är det bara surt att vi förlorade. Att vi inte kunde få in 2-2 och jag ger oss inte chansen sista minuten när jag ger bort pucken. Det hade gått att skapa mycket på en minut, säger Löfstedt som gjorde en riktigt bra insats och var där det hände under matchen.

– Det är där det hettar till målen görs, men jag tycker inte vi är tillräckligt bra där.

Känslan är att du tuffat till dig på sistone?

– Näe, det tycker jag inte, det är nog bara tillfälligheter.

Två förluster och nu är ni nere på fjärde plats i tabellen, hur mycket tänker man på tabellen?

– Klart det är tungt nu, vi har inte spelat så bra på sistone. Men det är i princip halva serien kvar och serien är så jäm,n så vinner man några matcher kan det gå fort. Kör vi bara vidare med vårt spel så kommer det vända.

Fakta

Stjärnligan

3: Ludvig Engsund

2: Niklas Johansson

1: Victor Löfstedt

Visa mer...