Annons

Modigs slog till på nytt: ”Lovande”

Två mål förra helgen.
Två mål i genrepet.
Markus Modigs har prickat in formen.
– Det känns lovande, säger han.
Tingsryd • Publicerad 15 september 2018
Markus Modigs stod för två av målen när IKO slog Tingsryd med 4-2.
Markus Modigs stod för två av målen när IKO slog Tingsryd med 4-2.Foto: Lena Gunnarsson

IK Oskarshamn genrepade mot konkurrenten Tingsryd i Nelson Garden Arena på lördagseftermiddagen. Då visade nyförvärvet från Vimmerby, Markus Modigs, upp målform.

– Jag gjorde två mål i sista matchen förra helgen med. Det är lite ketchupeffekt. I bland studsar det rätt och det har det gjort nu. Jag hoppas att formen håller i sig, säger Modigs.

Annons

När Filiph Engsund gjorde 3–1 tidigt i den tredje perioden, trodde de flesta att det var klart. Men Tingsryd kom tillbaka och reducerade genom Daniel Ljunggren. Men med 15 sekunder kvar kunde Joakim Hillding sätta segermålet till 4–2.

– Vi gjorde en helt okej match. Det kändes som att vi steppade upp lite. Nu känns det som att allvaret börjar närma sig. Vi var mer konsekventa i vårt spel och det var ingen som föll ur ramen, säger Modigs.

Känner du dig redo för Hockeyallsvenskan?

– I början var det mycket tänka och komma in i det. De senaste matcherna har det gått bättre och jag har fått in ett beteende. Nu kan jag spela på lite mer känsla. Det känns lovande och jag hoppas jag är på väg åt rätt håll. Fysiskt sätt är jag mycket mer redo än förra gången.

Modigs trycker in 2–0-målet.
Modigs trycker in 2–0-målet.Foto: Lena Gunnarsson

Skönt att det drar i gång nästa vecka?

– Fy fan vad skönt. Nu vill vi tävla om poäng. Det ska bli jäkligt roligt mot Södertälje.

Inför matchen pratade IKO-tränaren Håkan Åhlund om att det mentala var viktigt. Efter matchen var omåttligt nöjd med just det.

– Hatten av för killarna. De gjorde det här till en bra lördag. Nu har vi en positiv känsla. Vi var påkopplade hela matchen, precis som vi vill spela, säger Åhlund.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons