Sport

Misstag förstörde för Algotsson: "Resultatet för dåligt"

Sport Artikeln publicerades
Foto:John Locher

Linda Algotsson inledde bra i dressyren. Men ett misstag i terrängen förstörde resultatmässigt och Algotsson slutade 45:a.

– Placeringen är dålig, säger en besviken Linda Algotsson.

Udden-ryttaren Linda Algotsson har under helgen tävlat i Luhmühlen i Tyskland. Och äventyret inleddes bra för Algotsson i dressyren.

Men under terrängen kom ett ödesdigert misstag.

– Det var en liten miss i slutet av banan. Hästen (Fairnet) snubblade till på hindret och tappade riktning mot nästa hinder. Jag fick 20 straffpoäng och rasade ner i resultatlistan, säger Linda Algotsson.

Trots missen kunde hon ändå känna sig nöjd med delar av tävlingen.

– Dressyren var bra och på det stora hela var min insats bra. Jag vill våga utmana och rida fortare, det är en svår balansgång men något vi kommer jobba med mycket de närmaste tävlingarna, säger hon.

Hur ser du på dina chanser att nå EM i augusti?

– Ingen aning. Det är många som slåss om platserna och mitt resultat i helgen var inte bra. Detta är dessutom ett år då man vågar testa nya ryttare som inte vara med förut. Men jag vet inte riktigt hur coacherna tänker och hur taktiken ser ut.

Nästa tävling för Algotsson väntar i juli, men om det blir Aaachen eller Paris återstår att se.

Sara Algotsson Osthot slutade på en tionde plats med hästen Reality 39. Bästa svensk blev Louise Svensson Jähde på plats 8.