Sport

Mellanlänets största profiler– plats 31-40

Lista Artikeln publicerades

Här är årets hetaste lista med sportprofiler som gjort störst avtryck på alla plan. Nu presenterar vi platserna 31-40

31 Valerij Savichev, bandy, Stjärnan

För ett år sedan lade ”Valle” ner bandyn mitt under brinnande säsong. Nu är veteranen tillbaka – lika bra som någonsin.

32 Filip Jägerbrink, fotboll, Oskarshamns AIK

Om Oskarshamns AIK är en människokropp så är ”Jägarn” hjärtat. Finns alltid där på mitten och fördelar bollar med en enorm precision. Dessutom anställd på klubbens marknadsavdelning och initiativtagare till integrationsprojektet Stranda United.

33 Alexander Kullberg, bågskytte, Skogens IF

Bockarasonen har haft ett enormt 2017. JSM-guld inomhus, seger i Swedish Open i fält, SM-guld i tavla på senior-SM, junior-SM-guld i tavla och fält, JSM-silver i 3D, JEM-brons i lag och JEM-nia individuellt är resultat som talar sitt tydliga språk.

34 Royne Tvingsell, innebandy, Craftstaden

Lämnade, efter ett liv i föreningen, tränarposten i våras. Tvingsell har betytt mer än de flesta för Oskarshamnsinnebandyn. Tränat Craftstadens herrar i nästan två decennier. Under andra sejouren tog han laget från division 2 till allsvenskan.

35. Manuel Ågren, ishockey, IK Oskarshamn

Oskarshamnspublikens gunstling är en av allsvenskans bästa och mest underhållande spelare i sina bästa stunder. Ryktas nu vara klar för SHL-laget Djurgårdens IF till nästa säsong.

36 Birgitta Uppgården, friidrott, Oskarshamns SK

Birgitta Uppgården är sannerligen still going strong. Under säsongen har krutgumman vunnit veteran-SM-guld i längdhopp, stavhopp och höjdhopp. Därtill har hon vunnit guld i Nordiska mästerskapen i stavhopp samt brons i EM i samma gren.

37 Erik Schultz, handboll, Hultsfreds HF

Kom upp i a-truppen redan 2006. Ett drygt decennium senare är han fortfarande en nyckelspelare i Hultsfreds division 2-lag.

38 Kenth ”Dalen” Karlsson, fotboll, IFK Oskarshamn

”Dalen” symboliserar inte direkt den lugna och sansade ledartypen. Förmodligen den som hörs mest och jobbar hårdast under matcherna – trots att han inte spelar.

39 Mattias Svensson, basket, OBBK

Mr Basket i Oskarshamn jobbar oförtrutet vidare. Coachar damlaget, engagerad på ungdomssidan, ordförande i klubben och dessutom ute och svingar i media för klubbens bästa.

 

40. Peter Tidäng, simning, SK Blåkulla

Ingen symboliserar simsporten i Oskarshamn såsom Peter Tidäng. Kom med i klubben redan på 1960-talet. Mångårig ledare i Oskarshamns Simsällskap. Nyligen tog han klivet över till nystartade SK Blåkulla.

Foto: Daniel Svensson