Sport

Medaljregn över hemmasimmarna i OSS

Oskarshamn Artikeln publicerades
130 simmare hade sökt sig till Oskarshamn för ungdoms-GP under helgen.
Foto:Daniel Svensson
130 simmare hade sökt sig till Oskarshamn för ungdoms-GP under helgen.

När ungdoms-GP i simning avgjorde i Oskarshamn i helgen svara simmarna från OSS för starka insatser.

Låt oss börja med lite siffror från helgens tävling i Oskarshamn, för de är ganska uppseendeväckande. OSS ställde upp med 32 simmare i ungdoms-GP. De 32 simmarna hade sammanlagt 193 starter. På de 193 starterna blev det 174 personliga rekord. Utöver det plockade OSS hem 72 medaljer fördelat på 31 guld, 31 silver och tio brons. Ett ganska hyfsat facit får man väl säga.

– Det är nästan så man får gåshud. Vi är väldigt nöjd med den trupp vi har. Det finns en stor glädje och kamratskap i truppen och den hade inte något sånt här varit möjligt, säger Fredrik Björklund i OSS.

Det var många som stod för bra insatser i bassängen under helgen och några som är värda att nämna är Melissa Bahtagic som kvalade in till DM där de flesta som simmar är två år äldre än henne.

Sedan slog Ebba Håkansson till med ett personligt rekord av det mer brutala slaget under lördagen. På 800 meter frisim sänkte hon sitt personliga rekord med två minuter.

– Ett jättelopp. Hon behövde nästan hjälp upp ur vattnet efter målgången. Men sedan stod hon ändå på startpallen på söndagen igen, säger Fredrik Björklund.

En annan simmare som plockade hem medalj på medalj var Johanna Fransson som hade sex starter under helgen. På de sex starterna plockade hon hem fem medaljer, ett guld och fyra silver.

På killsidan plockade Viktor Henrysson, Fabian Lagström och Edvin Karlsson hem flera guldmedaljer. Där var Viktor Henrysson värst med hela nio guldmedaljer och ett silver på sina tio starter.