Sport

Matchguiden: Allt du behöver veta inför KFF–Hammarby

Kalmar Artikeln publicerades

Dukat för allsvensk fotbollsfest på Guldfågeln Arena på söndagseftermiddagen. Serieledaren Hammarby med seriens vassaste anfall på besök – mot hemmastarka tabellsexan Kalmar FF. Här är läget inför matchen.

Avspark klockan 15.00

Följ Kalmar FF live tillsammans med vår reporter Simon Tengberg här på vår webb. Efter matchen livesänder vi presskonferensen på Guldfågeln Arena.

 

KFF-truppen

Enligt Kalmar FF har Nanne Bergstrand tagit ut dessa spelare i truppen till Hammarbymatchen: Ole Söderberg, Lucas Hägg-Johansson, Mikael Dyrestam, Viktor Agardius, Nixon, Chima Akas, Gbenga Arokoyo, Melker Hallberg. Viktor Elm, Papa Diouf, Romario, Nils Fröling, Adrian Edqvist, Herman Hallberg, Adam Hellborg, Isak Magnusson, Erton Fejzullahu, Hiago.

 

Hammarbys trupp

Här är Hammarbys trupp till Kalmar FF-matchen: Johan Wiland, Neto Borges, Bjørn Paulsen, David Fällman, Jiloan Hamad, Imad Khalili, Jeppe Andersen, Sander Svendsen, Mads Fenger, Pa Dibba, Rebin Asaad, Junior, Abdul Halik Hudu, Oscar Krusnell, Muamer Tankovic, Davor Blazevic, Nikola Djurdjic, Mats Solheim. Ej tillgängliga: Erkan Zengin (knäskada), Kennedy Bakircioglu (fotskada), Simon Sandberg (känning i knä).

 

”Det finns nog bara en sak som måste till för att det ska bli bättre publiksiffror igen”
Nanne Bergstrand och Kalmar FF tycker att laget förtjänar fler åskådare på Guldfågeln Arena.
Foto: Patric Söderström/TT
Nanne Bergstrand och Kalmar FF tycker att laget förtjänar fler åskådare på Guldfågeln Arena.

Tränarsnacket: publik och naturgräs

Kalmar FF:s tränare hyllade i en intervju i går Hammarby och lyfte fram laget som en riktigt het guldkandidat denna säsong. Samtidigt gav han sin syn på Kalmar FF:s vårsäsong.

– Jag tycker att tempot i vårt passningsspel har utvecklats även om jag inte är alls nöjd med hur det såg ut i andra halvlek senast. Sedan har vi blivit betydligt starkare på att kollektivt skydda vårt eget mål. Jag ser en utveckling i det vi gör.

KFF-tränaren gav även sin syn på publiksiffrorna i Kalmar, där KFF har ett snitt på 5 308.

– Det finns nog bara en sak som måste till för att det ska bli bättre publiksiffror igen, säger Nanne Bergstrand.

Vadå?

– Att vi ramlar ur allsvenskan och tar oss tillbaka igen. Så var det i Norrköping. Då fick man perspektiv på saken och man blev tacksam att ha ett allsvenskt fotbollslag.

Mycket pekar mot storpublik mot Hammarby. KFF hoppas på över 9 000 åskådare.

”Resultatet kommer inte att bero på om vi spelar på konstgräs eller naturgräs.”
Gräset på Guldfågeln Arena.
Foto: Paul Madej
Gräset på Guldfågeln Arena.

I Hammarby handlar förhandssnacket mycket om att fortsätta våga attackera och inte vara nöjda.

– Kalmar frånsett de sista två matcherna har imponerat. De ska vi inte underskatta, samtidigt känner vi att det är lika viktigt att inte överskatta dem. Vi vet att om vi gör en bra insats som vi har gjort stora delar under våren kommer vi ge oss en mycket bra chans att vinna också, säger Hammarbys assisterande tränare Joachim Björklund.

För Hammarby innebär matchen mot Kalmar FF en växling av underlag från det snabba konstgräset på Tele2Arena:

– Vi såg Kalmar senast spela hemma, det såg ut som om mattan var bra. Förhoppningsvis kommer de att vattna lite, det kommer att gå att spela boll där oavsett. Resultatet kommer inte att bero på om vi spelar på konstgräs eller naturgräs, det kommer att bero på vår egen inställning, hur vi närmar oss och fullföljer matchen.

 

Sista matchen inför VM-uppehållet

Söndagens allsvenska matcher är de sista inför VM-uppehållet och innebär att en tredjedel av serien är spelad. När det är omstart igen en vecka in i juli ställs Kalmar FF mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi, avspark klockan 15 söndagen den 8 juli.

 

KFF obesegrat på Guldfågeln Arena

Kalmar FF har varit väldigt svårt att få hål på hemma på Guldfågeln Arena den här säsongen. Efter fyra omgångar har laget vunnit tre matcher och spelat en match oavgjort. Det enda baklängesmålet så här långt kom när Brwa Nouri stötte in 1–0 för Östersund.

 

STOCKHOLM  20180520Hammarbys Pa Amat Dibba.
Foto: Anders Wiklund/TT
STOCKHOLM 20180520Hammarbys Pa Amat Dibba.

Tung anfallskraft

Det fanns frågetecken runt nyförvärvet Nikola Djurdjic. Pa Dibba såg inte längre ut som en regelbunden målskytt i allsvenskan. Vem såg sex mål i Jiloan Hamad efter tio matcher? Imad Khalili? Inte en chans. Hammarby har gjort överlägset flest mål så här långt, 24, vilket är sex fler än IFK Norrköping. Dibba är i delad skytteligaledning med Häckens Paulinho på sju mål. Tätt följd av Djurdjic och Hamad på sex.

 

Hammarbys Mats Solheim, med förflutet i Kalmar FF.
Foto: Thérese Ny/TT
Hammarbys Mats Solheim, med förflutet i Kalmar FF.

Fyra Nannespelare kvar i Bajen

Hammarby är kanske den förening som fyllt på med flest spelare de senaste säsongerna. Bergstrand fick uppdraget att lyfta Bajen tillbaka till allsvenskan och ta hand om etableringsfasen. Bergstrand fick gå efter tre av fyra kontraktsår. Ett och ett halvt år senare finns bara fyra spelare kvar: Mats Solheim, Kennedy Bakircioglu, Imad Khalaili och Arnor Smarason.

 

Läs mer inför söndagens toppmöte:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.