Annons

Matchguide: Halmstads BK–Kalmar FF

Kalmar FF tar sig an Halmstad bort på Örjans vall. Här är allt du behöver veta inför matchen.
Fotboll • Publicerad 20 september 2017

Fem raka förluster för Halmstad

Sedan 6–1-segern mot Jönköping Södra i omgång 18 har Halmstad förlorat fem raka matcher och bara gjort två mål framåt, minus 13 åt andra hållet. Just nu är det svårt att se vem som ska göra målen i HBK. De tre bästa målskyttarna – Sead Haksabanovic, fyra mål, är nu i West Ham, Fredrik Olsson, tre mål, har flyttat till Jönköping och Johan Oremo, tre mål, är korsbandsskadad. Extra tungt för ­sommarförvärvet från Gefle, Oremo, som startade så fint i sin nya klubb.

Annons

Hbk på väg ur igen

För bra för Superettan, för dåligt för allsvenskan? Skulle Halmstad ramla ur senare i höst är den bilden ganska klar. HBK har då fått lämna allsvenskan tre gånger sedan 2011. Föreningen är inne på sin fjärde tränare. Jens Gustafsson som lyckades hålla kvar laget 2014 fick oväntat lämna över till Janne Jönsson som i sin tur kickades uppåt/i sidled när 28-årige Igor Krulj, yngst i allsvenskan, tog över.

Bättre kvalitet

Kalmar FF-tränaren Nanne Bergstrand var inte nöjd med prestationen efter 1–1 mot IFK Norrköping i fredags. Nu vill han se ett lag med mer energi .– En nyckel är att vi inte bara spelar i sidled utan attackerar framåt, utnyttjar våra forwards och yttermittfältare och sysselsätter dem med tillräckligt bra passningar så att vi kan utnyttja våra kvaliteter där, säger Bergstrand.

Romarios målutveckling i allsvenskan

Under de sju första säsongerna i Gais och Kalmar FF ­producerade Romario elva allsvenska mål. Under de två senaste åren har 32-åringen svarat för 15 fullträffar. Årets facit med åtta mål är redan nu ett rekord för Romario. En annan intressant detalj är att Romario fram till 2015 bara noterats för en enda allsvensk assist totalt. De två senaste säsongerna har han sex målgivande passningar.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons