Sport

Matchen mot cypriotiska Lefkothea ställs in: "Träningarna viktigare"

Ayia Napa, Cypern (Sportens utsände) Artikeln publicerades
Jonas Walfridsson och hans IFK får nöja sig med en match under lägret på Cypern. Mötet med Lefkothea blir inte av.
Foto:Henrik Eriksson
Jonas Walfridsson och hans IFK får nöja sig med en match under lägret på Cypern. Mötet med Lefkothea blir inte av.

Först lovad kvalitativt motstånd.

Sedan sen ändring och matchen brinner inne.

– Vi får inte ut något värde av den nu, säger Jonas Walfridsson.

Den ursprungliga tanken var att IFK skulle möta Lefkothea i morgon, tisdag, och Asarum på fredag. Vid lunchtid på måndagen kom beskedet att cyprioterna ville ändra matchen till onsdag.

Nu blir den inte av över huvudtaget.

– Vi hade givetvis velat ha matchen, men med tanke på att de vill flytta fram den så får vi inte ut något värde av den nu. Träningarna blir viktigare för oss.

IFK har mött det här laget under tidigare läger, men inte varit helt nöjda med kvaliteten på motståndet. Nu var man lovat ett bra test.

– De sa sist att det var några landslagsspelare som var på läger och inte kunde vara med då. Jag tror att vi vann med 13-0 eller något då. Men man vet aldrig här nere vad det är för lag som kommer och vi har inte fått något svar på varför de ville flytta matchen, säger Walfridsson och fortsätter

– Vi har en så pass tuff belastning nu att vi inte kan spela match, onsdag-fredag. Då skulle hela torsdagen försvinna och det har vi inte tid med i den situation vi befinner oss i.

Nu blir det endast en match på lägret, mot Elitettans nykomling Asarum på fredag.

– Vi hade tänkt att lägga upp matcherna i fyra delar om 45 minuter för att inte belasta för hårt, men nu kommer det att bli hundraprocentig fokus på fredag. En ren a-lagsmatch, säger Jonas Walfridsson.