Sport

Måstematch – bara för vissa

Kalmar Artikeln publicerades
Kamp om platsen över kvalstrecket i Sundsvall i kväll. Men Nanne Bergstrand vill avdramatisera kvällens möte på Norrporten Arena.
Foto:Henrik Eriksson
Kamp om platsen över kvalstrecket i Sundsvall i kväll. Men Nanne Bergstrand vill avdramatisera kvällens möte på Norrporten Arena.

Måstematch i Sundsvall i kväll enligt många.

Nanne Bergstrand är inte en av dem.

– Det är den 5 november som räknas.

Sundsvall går om och knuffar tillbaka Kalmar ner på kvalplats i händelse av seger. Vinner gästerna har man plötsligt fyra poäng ner till Gif. Förutsättningarna är intressanta, men det är självklart Nanne Bergstrands jobb att ta bort lite av dramatiken kring det som sker på Idrottsparken i kväll.

– Det är slutresultatet, det är den 5 november som räknas. Hur många poäng man har då. Framförallt som spelare så tror jag att man sällan gör bra prestationer om man gör matchen till ett större drama än andra matcher, säger Nanne Bergstrand.

– Sedan förstår jag att folk runt omkring är mer fixerade vid resultatet i kväll.

Men spelarna kommer ha med sig det i kväll?

– De är medvetna om det. Men i förberedelsen inför match måste man fokusera på prestationen och det man ska göra.

Med Ismael såld och Romario avstängd saknar KFF mycket bolltrygghet. På söndagens träning spelade Herman Hallberg och Harmeet Singh centralt på mitten med Melker Hallberg och Jonathan Ring på kanterna.

– Man får fundera lite grann, hur vi ska få balansen offensivt och defensivt, säger Bergstrand som matchade Erton Fejzullahu och "den nye Romario" på topp i går.

Räknar du med att Sundsvall kommer att vara spelförande?

– Det kan nog växla, vi är också bollförande så länge vi är med i matcherna.

Några sviter i laget efter 0–6-smällen i Malmö?

– Det verkar inte så. Det har väl lite med att göra i bufferten av tre raka vinster innan. Plus att första kvarten var bra innan målet och utvisningen.