Sport

Marddrömsslut för Craftstaden

Oskarshamn Artikeln publicerades
Sävsjös Lisa Rapp jublar efter sitt 6-5-mål efter 19.57 av tredje perioden. Craftstaden åkte på den tyngsta sortens förlust.
Foto: Johnny Larsson
Sävsjös Lisa Rapp jublar efter sitt 6-5-mål efter 19.57 av tredje perioden. Craftstaden åkte på den tyngsta sortens förlust.

Sävsjö avgjorde med tre sekunder kvar.

Ett mål som kan kosta Craftstaden kvalplatsen.

– Det är riktigt tungt, säger Sanna Zetterling

Craftstaden-Sävsjö 5-6 (2-2, 2-1, 1-3)

 

Craftstadens damer hade inför helgens match en fin period bakom sig. Bortasegern mot serieledande Hovslätt var ett styrkebesked. Hemma mot Sävsjö kunde ett jättekliv mot kval till allsvenskan ha tagits. I stället blev det ett mardrömsslut.

– Just nu är det surt som fanken, säger tränaren Mikael Thorn.

– Vi håller inte markeringen i förstaläget, sedan kommer andrabollen och vi är där, men inte på rätt ställe. Det är riktigt tungt, tråkigt, säger lagkaptenen Sanna Zetterling.

Målet som åsyftas är Sävsjös 6-5-mål med tre sekunder kvar av tredje perioden.

– Det är rullgardin ner, vi kan inte göra något på de tre sekunder som är kvar, suckar Thorn.

Craftstaden hade annars ledningen ett par minuter tidigare. Kvitteringen kom efter 16.31 och det avgörande målet alltså med tre sekunder kvar.

– Vårt spel går för mycket i vågor matchen igenom. Stundtals är vi riktigt kassa, men vi höjer oss i slutet av andra perioden och i tredje har vi mycket press och mycket boll. Det känns ganska bra och vi skapar det mesta, men de får in bollarna, säger Zetterling.

Den tappade slutsekundspoängen kan bli kostsam för Craftstaden. Med två omgångar kvar att spela ser det ut att bli ett rejs mellan dem och Växjö IBK nu.

– Vi ska vinna våra två matcher och sedan får vi se hur det går i de andra matcherna, säger Thorn och Sanna Zetterling är inne på samma spår.

– Än är det inte kört, vi håller hoppet uppe. Alla poäng är viktiga nu i slutet och det kommer bli spännande.

Vad blir viktigast under se sista omgångarna?

– Det viktigaste är att hitta viljan, att hjälpa varandra och stötta och jobba som ett lag, säger Zetterling.

Tränare Thorn gav extra plus till tremålsskytten Linda Zetterling och lagkaptenen Sanna Zetterling.