Annons

Manchester Uniteds fotbollsskola kommer till Färjestaden

Fotbollsföreningar i hela Sverige var med i tävlingen – men det var Färjestadens Goif som kammade hem storvinsten. I juni kommer Manchester United Soccer School på besök.
– Den är sista skolveckan – så det blir en riktigt häftig vecka, säger Lukas Nilsson.
Färjestaden • Publicerad 24 maj 2018
Ungdomsledaren Johan Göransson (vänster) och ordförande Lucas Nilsson (höger) ligger bakom att Manchester United nu kommer till Färjestadens Goif. På bilden syns spelare från föreningens nioårslag på både pojk- och flicksidan som kommer att få internationellt besök.
Ungdomsledaren Johan Göransson (vänster) och ordförande Lucas Nilsson (höger) ligger bakom att Manchester United nu kommer till Färjestadens Goif. På bilden syns spelare från föreningens nioårslag på både pojk- och flicksidan som kommer att få internationellt besök.Foto: Daniel Bogefors

Beskedet om att Färjestadens Goif vunnit togs emot med stor glädje.

– Jag är tagen och jätteglad – så glad för alla våra barn och ungdomar som kommer få den här fantastiska möjligheten. Det känns som en helt fantastisk belöning till alla som sliter och jobbar så hårt för vår verksamhet och förening säger Lukas Nilsson, ordförande i Färjestaden Goif.

Annons

Hur tror du att barnen kommer att reagera?

– Jag tror de kommer att bli väldigt inspirerade och motiverade och tycka att det är en fantastisk rolig grej. Det vet man själv från när man var barn att det var stort med Premier league-lagen.

Den 11 till 15 juni kommer tränare från Manchester Uniteds ungdomsakademi till Färjestaden för att ta hand om föreningens barn- och ungdomsträning.

Under dagarna kommer spelare mellan 8 och 17 år bland annat att få hjälp med sina tekniska, taktiska och kamratliga kunskaper – men de kommer också att få en inblick i vad mental och fysisk förberedelse inför träning och match betyder.

Hur dagarna ser ut läggs upp gemensamt.

– Vi sitter just nu och planerar den här veckan så att alla ska kunna vara med på en träning med ledarna från Manchester United, säger Lukas Nilsson.

– I vår ansökan lämnade vi ett förslag på upplägg. Det är dels träningar med våra ungdomslag, dels föreläsningar då vi vill jobba med lite mjuka värden och kanske göra något socialt projekt.

Bakom tävlingen står Santander Consumer Bank. Att just Färjestadens Goif valdes ut motiverar man med att man ”vill lyfta och belöna den dedikerade satsning som de gjort för att nå ut och hur hårt de arbetar för att inkludera alla i sin verksamhet – oavsett förutsättningar”.

– Färjestaden Goif uppfyller alla krav, satsar på flickor och pojkar i alla nivåer och har ett samhällsengagemang kopplat till sin verksamhet blev valet självklart, säger Martin Brage, vd Sverige på Santander Consumer Bank, i ett pressmeddelande.

Anton LernstålSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons