Sport

Kaptenen: ”Man fick gåshud när man klev ut på planen"

Oskarshamn Artikeln publicerades
Foto:Daniel Svensson

Craftstaden ville ha fler än 1610 åskådare.

Publiksiffran blev 3275, fullsatt.

Därmed dubblade Craftstaden det allsvenska publikrekordet.

Craftstaden IBK–FBC Kalmarsund 4–9 (1–3, 1–3, 2–3)

I veckor har det pratas om huruvida Craftstaden skulle kunna slå det allsvenska publikrekordet. Rekordet var på 1610 personer och slogs tidigare under säsongen i matchen mellan Lillån och Örebro. Redan en halvtimma innan matchen var läktarna i Be-Ge Hockeycenter i princip fulla.

– Vi fick höra 30 sekunder innan vi skulle kliva ut att det var fullsatt. Det var nog världens bästa tändvätska, säger Craftstadens lagkapten Adam Waktel.

I Craftstadens lag finns Patrik Ekman som ligger i topp för titeln som Oskarshamns bästa innebandyspelare de senaste tio åren. Han har varit med i föreningen i många år och upplevt resan fram till allsvenskan.

– Man fick gåshud när man klev ut. Jag hade kanske hoppats att det skulle komma hälften så många så det inte blivit ett misslyckande, Patrik Ekman.

Första målskytt för Craftstaden skulle bli lagkaptenen Adam Waktel som dundrade upp bollen i nättaket från backplats. Innan Adam Waktels mål hade dock Kalmarsund gått fram till ledning med 2-0 genom mål av Gustav Bäckstedt och William Larsson.

– Henrik Areskoug slog en kanonpassning till mig och jag fick bra träff. Annars så straffar Kalmarsund oss för våra misstag i dag samtidigt som vi inte straffar dem, säger Adam Waktel.

Kalmarsund fick även göra 3-1 innan första perioden var slut på ett skott som Adrian Kodelja i Crafstadens mål borde ha kunnat göra bättre på. I andra perioden fick sedan Sebastian Gerdehag fem minuters utvisning och Kalmarsunds sylvassa förstakedja med Kim Nilsson i spetsen var inte sena att utnyttja det. Både 5-2 och 6-2 kom under fem minuterna.

– Det är synd att de får målen som de gör. Hade vi lyckats komma ikapp så vi bara varit ett mål bakom dem så tror jag det kunde ha blivit annorlunda, säger Patrik Ekman.

Kalmarsund vann med 9-4 tillslut men resultatet är inte det man kommer minnas av matchen.

– Det var helt stört, så här ska det vara när man spelar innebandy. Det blir inte lika kul att spela i sporthallen igen i nästa hemmamatch, säger Adam Waktel.

Även spelarna i Kalmarsund var imponerade av inramningen.

– Fantastisk stämning, det är den roligaste match jag spelat i hela mitt liv, säger William Larsson.