Annons

Målilla chanslöst i toppmötet

På papperet en spännande seriefinal. I verkligheten ett Skirö som var minst en klass bättre än Målilla. ”Skirö är bättre på alla positioner”, säger Målillatränaren Johnny Quiros.
Målilla • Publicerad 5 januari 2018
Foto: Daniel Svensson

Tabelltrean Målilla hade på förhand rejält häng på serieledande Skirö. Fem poäng skilde förvisso till Skirös fördel, men Målilla har två matcher färre spelade.

Matchen på Venhagsvallen visade dock tydligt vilket lag som är vassast för tillfället.

Annons

Skirö ledde med 4–1 i paus.

– Vi får inte ihop lagdelarna och blir lite långa, vi pratade om det i paus, men i stället blev vi avvaktande, säger Johnny Quiros, som fick se Skirö glida i från ytterligare i andra halvlek.

Målillatränaren tycker att 7–2 är siffror som speglar matchen.

– Sett till 90 minuter är vi aldrig nära. De är bättre på alla positioner, spelar med mer fart, med mer folk och hjälper varandra på ett betydligt bättre sätt än vi.

– Vi vill mycket, men hjälper inte varandra. I stället tar någon bollen och kör på egen hand.

Är det Skirö som är så här bra eller tycker du att ni underpresterar?

– Jag vet inte hur deras nivå är, men helt klart kan vi mycket bättre. Ska vi rubba Skirö måsrte vi vara på en betydligt högre nivå.

Målillas mål gjordes av Erik Karlström och Marcus Skoog. På söndag väntar nästa uppgift för Målilla: derby mot Stjärnan på Arena Osakrshamn.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons