Ludvig Öhman lämnar för Japan

Sport Artikeln publicerades
Ludvig Öhman lämnar KFF för Japan.
Foto:Mats Holmertz
Ludvig Öhman lämnar KFF för Japan.

Peter Swärdh tvingas tänkas om.

Mittbacken som tränaren ville bygga sitt försvar kring lämnar KFF.

Ludvig Öhman är klar för klubb i Japan.

Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam har inte själv fått uppgifterna bekräftade att Öhman är förlorad när Sporten når honom.

– Jag har sett det, men inte fått det bekräftat av varken Ludvig eller hans rådgivare. Det senaste vi har hört från Ludvig är att han ringde och sjukanmälde sig till Peter Swärdh i måndags, säger Andersson Borstam.

Har ni haft en aktiv förhandling med Öhman den sista tiden?

  – Det har vi haft under en lång tid. Nu valde han att byta rådgivare för några veckor sedan.

  Får du tänka om helt nu i jakten på en ny mittback?

  – Nej, vi har hela tiden haft en plan b när det har dragit ut på tiden. Så det arbetet kommer inte att förändras nu om det nu stämmer till hundra procent att han är klar.

  Hur tänker du när det kommer till Marcus Nilsson när Öhman försvinner?

  – Marcus har deklarerat att han vill hitta ett äventyr någonstans utomlands. Det är det vi har att förhålla oss till nu.

  Hur ser marknaden ut när det kommer till stora fysiska mittbackar?

  – Vi tycker att det krävs mer än bara fysik på positionen, speed och en bra uppspelsfot och taktiskt skolning till exempel. Vi tittar på allt det när vi letar och förhoppningsvis kommer vi att hitta någon som har de kvaliteterna, säger Thomas Andersson Borstam.

  När Sporten når Ludvig Öhmans agent, Hasan Cetinkaya, är han på plats i Japan och berättar om hur affären gått till.

  – Vi är på plats i Japan och det stämmer att han klarat läkarundersökningen. Vi började jobba med Ludvig för några veckor sedan och han gjorde klart för mig vad han ville, att han ville ut och trygga en del av sin framtid.

  Vad rör det sig om för belopp?

  – Han får en mycket bra lön men jag vill inte kommentera det och vi håller alla detaljer kring kontraktet hemligt.

  Har du haft någon kontakt med Kalmar FF?

  – Kalmar har givetvis velat förlänga med Ludvig och de varit på oss för en förlängning men det har aldrig varit aktuellt. Det har funnits intresse från många andra klubbar men han fick ett bra intryck av Nagoya och det är en mycket bra helhetslösning.

  Klubben som den 24-årige mittbacken har skrivit på för är japanska Nagoya Grampus, som ska göra en storsatsning med ekonomisk hjälp av biljätten Toyota.