Sport

Löpklassiker i ny förpackning

Oskarshamn Artikeln publicerades
Elna och Sonja Bladh, Hanna Ronneteg och Tobias Bladh, alla Oskarshamns SK, ser fram emot Nya Havslättsmarodören som avgörs nu på lördag.
Foto:Daniel Svensson
Elna och Sonja Bladh, Hanna Ronneteg och Tobias Bladh, alla Oskarshamns SK, ser fram emot Nya Havslättsmarodören som avgörs nu på lördag.

På lördag avgörs Havslättsmarodören för 21:a gången.

Med delvis ny arrangör och en del andra nyheter.

Motionsprofilen Janne Johansson har under åren varit den som stått bakom löparutmaningen Havslättsmarodören. I år har han dock valt att ta ett kliv tillbala och Oskarshamns SK, som haft ett ben med i tävlingen tidigare, tar över fullt ut.

– Janne ville ta ett kliv tillbaka och då hakade vi på och körde det här fullt ut. Det är en känd tävling här i regionen och som har blivit ett varumärke. Vi har en bra organisation som vi vet kan arrangera sådana här lopp, säger Tobias Bladh i Oskarshamns SK.

Start och mål är precis som vanligt ute vid Havslätts motionsgård, men det finns en del nyheter kring tävlingen.

– Ja, för första gången ska vi köra barnmarodören. Det är en bana på ungefär en kilometer. Vi testade med barnlopp i Havslätt triathlon och det slog väl ut. Det är kul när det kan bli en motionsfest för hela familjen, säger Bladh.

Bansträckningen är lite omgjord, men det utlovas, precis som vanligt, en tuff bana som är runt 6,5 kilometer. Det kommer bland annat bli lite längre löpning i vatten.

– Det är en kuperad bana, men tyvärr har det ju inte regnat så mycket på sistone så det blir kanske inte en så tuff bana som det kan bli.

Intresset för årets upplaga har också varit bra.

– Det har faktiskt varit en del telefonförfrågningar från både barn och vuxna. Förhoppningsvis kan det bli 60-70 deltagare, säger Bladh som också ser en framtid för Havslättsmarodören med OSK som arrangör.

– Vi vill att den här traditionen ska fortsätta, men det gäller att förnya sig hela tiden. Det går inte köra samma bana år efter år, det är alltid kul att lägga in lite nya grejer.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.