Annons

Listan – vem tar över efter Rydström?

Kalmar FF pratar om att erfarenhet är en viktig egenskap i jakten på ny tränare.
Det ska nu finnas en lista som klubbchef Mattias Rosenlund och sportchef Thomas Andersson Borstam jobbar utifrån.
Vem tror du står där med KFF-mössan neddragen över öronen och leder laget på när träningen drar i gång i januari?
Publicerad 19 november 2018
Alexander Axén
Alexander Axén

Alexander Axén

Det har gått 1,5 år sedan 4–3–3-Axén lämnade Örebro. Nu har han fått smak på livet som studioexpert både hos TV4 och CMore. Axén har kopplats ihop med KFF tidigare då han uttalat sig positivt om Kalmarlaget. Lär kräva mer lön än vad en allsvensk tia från Småland mäktar med.

Magnus Pehrsson.
Magnus Pehrsson.Foto: Björn Lindgren/TT

Magnus Pehrsson

Har varit ett tränarnamn som diskuterats kring Kalmar FF tidigare. Efter att MP fick lämna Malmö FF i maj så har han varit utan uppdrag. Nu har Magnus Pehrsson själv bekräftat att han besökt norska HamKam enligt Hamar Arbeiderblad. Ryktas även till Sirius.

Sami Hyypiä.
Sami Hyypiä.Foto: ANDREAS APELL / TT

Sami Hyypiä

Annons

Enligt Kvällsposten så är finländaren och den före detta Liverpool-spelaren aktuell. Backen slutade spela för sju år sedan i Bayer Leverkusen och blev där assisterande tränare. Hyypiä har varit huvudtränare för Brighton och FC Zürich där han i båda fallen fått lämna. Senast tiden har han jobbat med finska fotbollsakademier.

Mika Lehkosuo.
Mika Lehkosuo.

Mika ”Bana” Lehkosuo

Har lett HJK till klubbens tre senaste ligaguld men blev nu ifrågasatt efter Helsingforslagets uttåg i de internationella cuperna. Förlängde dock sitt tränarkontrakt i oktober med HJK och blir därför en väldigt dyr lösning för KFF. Innan jobbet i HJK var han mångårig tränare för FC Honka från Esbo.

Magnus Haglund.
Magnus Haglund.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Magnus Haglund

Går sysslolös sedan han fick lämna Elfsborg 2017 och vill komma tillbaka som ansvarig tränare. Vi har varit i kontakt med Haglund och han har en ”absolut ambition” att träna ett lag på elitnivå under 2019.

Mikael Stahre.
Mikael Stahre.Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / TT

Mikael Stahre

Har avverkat AIK, IFK Göteborg och Häcken i allsvenskan tidigare. Senast i San Jose Earthquakes som han fick lämna i september.

Milos Milojevic.
Milos Milojevic.Foto: Bo Åkesson

Milos Milojevic

Ett nytt spännande tränarnamn i Sverige. Var assisterande och tog över Mjällby när Jonas Andersson sa upp sig. Förde upp Listerlaget i superettan. Är själv serbisk juniorlandslagsspelare som hunnit med tio år på Island. Mjällby dementerar dock att KFF har kontakt dem om Milos.

TYCK TILL – VEM TYCKER DU SKA TA ÖVER EFTER RYDSTRÖM?

LÄS MER OM RYDSTRÖMS AVSKED:

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons