Annons

Lindsdal försvarade sin titel

Det blev en upprepning av fjolårets Nyårscup.
Lindsdal tog hem årets sista turnering efter att ha besegrat Team Eliassi.
– Det var viljan som avgjorde, säger Fredrick Roskvist.
Kalmar • Publicerad 31 december 2017
Det mesta kretsade kring Fredrick Roskvist i finalen mot Team Eliassi. Här gratuleras han av Lukas Quist.
Det mesta kretsade kring Fredrick Roskvist i finalen mot Team Eliassi. Här gratuleras han av Lukas Quist.Foto: Max Axelsson

I Annandagscupen blev det respass för Lindsdal redan i gruppspelet och laget fick en tuff start i Nyårscupen.

– Vi låg under med 3–0 efter fem minuter mot Team Eliassi. Men sedan började vi släppa på tyglarna och så blev det 3–2 till slut. Efter det så stegrade vi bara, säger Lindsdals Fredrick Roskvist.

Annons

Trots förlusten tog sig Lindsdal vidare till semifinal och väl där slogs Ängö BK ut. I den andra semifinalen var Team Eliassi numret större än Glömminge. Därmed blev finalen en repris på fjolårets och även denna gång var det Lindsdal som till slut kunde titulera sig som vinnare. Segersiffrorna skrevs till klara 6–1.

– Vi började lite småknackigt. Annandagscupen gick inte så bra. Men vi gick ut och fokuserade på att ta jobbet för grabbarna, för stoltheten. Vi är ändå en division 2-klubb, så vi ska vinna sådana här turneringar. Så jag skulle säga att det var viljan som avgjorde, säger Roskvist.

24-åringen spelade en direkt avgörande roll i finalen. Först satte han ledningsbollen i upptakten av finalen och när matchen var till ända hade han inkasserat ytterligare två fullträffar och en assist.

– Det är kul. Alltid kul att kliva fram när det gäller, säger Roskvist, som också utsågs till turneringens bästa utespelare.

Azad Eliassi, som precis har skrivit på för Lindsdal och även representerade laget i Annandagscupen, var besviken över förlusten.

– Trist att det händer. Vi verkar inte gå ihop med finaler. Men jag vill tacka Lindsdal för att de lät mig spela med Eliassi-grabbarna. Sedan är jag väldigt glad över att det var Lindsdal som vann, även om jag såklart helst hade velat att vi vann, säger Azad Eliassi.

Max AxelssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons