Annons

Läxan klar – Glömminge plussar på truppen

Glömminge IF ska spela i trean igen.
Och plussat på numerären rejält.
– Nödvändigt, säger tränaren Stefan Regebro.
Kalmar • Publicerad 19 januari 2018

Med fullt manskap gjorde Glömminge IF det bra i division 3 för två säsonger sedan men ölänningarnas tunna trupp då ställde till det ordentligt till slut. Glömminge ramlade ur efter att inte ha räckt till i kvalet.

Nu har Glömminge tagit klivet upp igen och lärt sig av läxan.

Annons

– Läxa och läxa, jag och övriga ledarstaben hade i och för sig erfarenhet från den här nivån tidigare men vi hade för få spelare då. Sportchefen Patrik Nilmert har gjort ett stort jobb och fyllt på, säger tränaren Stefan Regebro.

Glömmingetränaren Stefan Regebro har fått in tio nya spelare till truppen 2018.
Glömmingetränaren Stefan Regebro har fått in tio nya spelare till truppen 2018.Foto: Anders Johansson

Det började med Ölandsprofilen Andreas ”Snurre” Persson och Nilmert har fått ytterligare nio spelare att krita på under ”silly season”. Victor Grusell återvänder från Lindsdal och division 2, Oscar Cardmo-Drott och Oscar Borgh kommer att bidra med erfarenhet från Kalmar AIK i trean och offensive kraften Anton Fransson har potential att göra det brai den här serien. Övriga: Viktor Nilsson Byman, Anton Fransson, Thomas Lundberg, Johan Nilsson, Nichlas Borg-Dahlman och Johan Anbacken.

– Det har varit en förutsättning att fylla på truppen och det har vi lyckats med så nu kan vi inte skylla på det den här säsongen.

Glömminge, som alltid sätter ett stort värde på futsalsäsongen, drog i gång med fotbollsträningen ute på Tallhöjdens konstgräsmatta på torsdagskvällen.

Vad jobbar ni efter för mål under försäsongen?

– Vi har en del småbarnsföräldrar i laget och familjen kommer alltid först så vi jobbar mycket efter prestationsmål i stället för resultatmål. Sedan gäller det för oss ledare att inte pressa på för mycket men det är klart att vi försöker utmana våra spelare att ta nya steg under varje träningspass, säger Stefan Regebro.

David WinbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons