Sport

Landslagsmålvakt klar för FBC

Kalmar Artikeln publicerades

Flera säsonger i SSL och nio A-kamper.

Nu är Beverly Smedenäs klar för FBC Kalmarsund.

– De satsar högt och jag vill vara med på deras resa, säger hon.

Beverly Smedenäs har skrivit på ett tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund.
Foto: Per Wiklund
Beverly Smedenäs har skrivit på ett tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund.

24-åringen bor redan i Kalmar och studerar vid Linnéuniversitetet. Något som gör att målvakten kan ansluta till laget direkt och ta upp kampen med talangfulla Sanna Mangs. Smedenäs har skrivit på ett kontrakt över två säsonger.

– Jag har haft en dialog med Rasmus (Bernhardsson, tränare) en längre tid men jag ville först se hur mycket tid studierna skulle ta. Jag ville inte att skolan skulle bli lidande eller att det skulle gå ut över innebandyn. Nu har jag varit igång i en månad och ser att det fungerar, säger Beverly Smedenäs.

Smedenäs har de senaste åren varit förstemålvakt i Malmö FBC och även representerat Sverige vid nio tillfällen. Nu har hon varit borta ifrån innebandyn i flera månader.

– Jag har haft det i tankarna hela tiden. Jag har verkligen saknat lagkänslan. Det här blir mitt 14:e år och har blivit beroende av det.

Vilken bild har du av Kalmarsund?

– De har en målsättning att gå upp i Superligan och jag vill gärna bidra och vara med på den resan. Dessutom satsar klubben mycket på damverksamheten. De har bra förutsättningar och det har lockat hela tiden.

Kalmarsund har nu två mycket duktiga målvakter i Smedenäs och Sanna Mangs.

– Vi får en av Sveriges starkaste målvaktsuppsättningar. Med allsvenska mått är det kanonbra men även om man jämför med SSL. De kommer att få väldigt bra sparring. Sköter vi det på rätt sätt blir det jättebra, säger tränaren Rasmus Bernhardsson.

Är värvningen känslig eftersom att ni har Sanna Mangs som har gjort det så bra?

– Nja, det är ingen social verksamhet utan vi är ett elitlag och de bästa spelarna spelar varje match. Samtidigt är det viktigt att många får speltid.

Hur skulle du beskriva Smedenäs som målvakt?

– Dels är hon lång och är väldigt duktig i positionsspelet. Det är en stabil målvakt som har varit med länge och spelat med IKSU, Malmö och testat på det i landslaget. Hon vill tillbaka till SSL och det passar bra med vår ambition.

Fakta

Beverly Smedenäs

Ålder: 24.

Bor: Kalmar.

Gör: Ekonomutbildning på Linnéuniversitetet / Innebandyspelare.

Position: Målvakt.

Landskamper: 9.

Tidigare klubbar: Malmö FBC, Iksu, Palmstaden, Malmhaug, KFUM Malmö.

Aktuell: Har skrivit på ett tvåårskontrakt med FBC Kalmarsund.

Visa mer...